Input your search keywords and press Enter.

Otvorena međunarodna izložba Infinity

Jučer, 12. listopada otvorena je međunarodna izložba slika i skulptura s mnogobrojnim talijanskim umjetnicima u galeriji Sebastian i galeriji hrvatske naive.

Veliki broj ljubitelja umjetnosti i kulture odazvao se ne veliku međunarodnu izložbuslika i skulptura s nazivom Infinity. Sveprisutne goste pozdravila je vlasnica galerije Andreja Dujić, dok je više izložbu i umjetnička djela renomiranih talijanskih umjetnika predstavila povjesničarka umjetnosti Andreja Dujić, profesor Gaiammarco Puntelli i Svjetlana Lipanović. Profesor Giammarco Puntelli posebno je istaknuo kako je umjetnost ta koja mijenja kemiju čovjeka, njegove motivacije, duhovna razmišljanja…Umjetnost nije znak i nije boja, nije misaona konstrukcija i nije promjena oblika materije, jednostavno je i uvijek je bila jedan beskonačni trenutak života i promjene, shvaćen kao evolucija ljudskog bića. Profesor Giammarco Puntelli posebno se zahvalio timu ljudi koji su realizirali cijelu izložbu, vlasnici galerije Sebastian i galerije hrvatske naive Andreji Dujić, Marku Kristi, Andrei Batinić Ivanković te Svjetlani Lipanović koja je ujedno i predstavnica hrvatskih umjetnika u Italiji i piše za značajne magazine o kulturi.

Infinity – Umjetnost izvan vremena

Pod magičnim znakom beskonačnosti izložba  se otkriva ljubiteljima umjetnosti, u karakterističnim prostorima Dubrovnika, antičkog, hrvatskoga grada poznatog u svijetu po velikoj ljepoti građevina i mediteranskog krajolika. Ovom prigodom, ljepota susreće ljepotu kroz umjetnićka djela suvremenih talijanskih slikarai kipara, u kojima stvarnost dobiva različite interpretacije, kroz kreativnu metamorfozu postojećeg. Novi oblici odražavaju duh umjetnika te nerazjašnjenu tajnu stvaralačkog čina. Prolazni trenutak egzistencije je zaustavljen na platnima, sadržan uunutrašnjosti skulptura, da bi postao dio vječnog. U novom prostoru, ostvarenja sačuvana od prolaznosti, blistaju projektirajući razne stvarne i nestvarne aspekte svagdašnjice. Izložba Infinity vodi nas u čudesni svijet umjetnosti koji živi izvan vremena, gdje možemo prepoznati našu suštinu, u izloženim djelima. Gledajući slike skulpture, izreka francuskog pisca Victor Hugoa zvuči više nego istinito: Kod umjetnika velikih kvaliteta, postoji beskonačnost i na izložbi, beskonačnost je prisutna u nazivu i djelima.

Autori fotografija: TOP EVENT, Vladimir Stojičević

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *