Input your search keywords and press Enter.

U subotu 21. prosinca u 18 sati u Zavičajnom muzeju Konavala otvorena je izložba “Minijature konavoske mudrosti”. Ova je izložba rezultat prikupljanja nematerijalne građe u 2019. godini posebice poslovica koje su Muzeji i galerije Konavala prikupili kao koordinatori Erasmus+ projekta ProEUverb uz partnere iz Finske i Portugala.


Ravnateljica Muzeja i galerija Konavala Antonia Rusković Radonić pojasnila je o kakvom je projektu riječ, naglasila kako su Muzeji i galerije Konavala jedini hrvatski muzej koji sudjeluje u Erasmus+ projektima te najavila projekte za nadolazeću godinu. O poslovicama kao minijaturnim oblicima bogate konavoske književnosti i njihovoj važnosti govorila je autorica kataloga Petra Dominik. Ona je prikupila konavoske poslovice s ciljem da ih otme zaboravu, za zainteresiranu stručnu javnost osigura na jednom mjestu vrelo informacija referentnih za konavosku usmenu predaju, a time i uvid u kontekst tradicijskog života u Konavlima.

Izložbu su otvorili načelnik Božo Lasić i zamjenik načelnika Ivo Radonić koji su pohvalili rad Muzeja i galerija Konavala i entuzijazam za nadolazeće projekte.

 

Lucija Ljubić

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *