Input your search keywords and press Enter.

Izložba radova pod nazivom „Ljetnikovac Skočibuha“ koji su nastali na prvoj likovnoj koloniji u organizaciji Dubrovačke udruge likovnih umjetnika i Dubrovačkih knjižnica, otvorena je 15. kolovoza u prizemlju Narodne knjižnice Grad. Umjetnici su slikali motive iz vanjskog prostora ljetnikovca.

Predsjednik DULU-a Valter Kožul, zahvalio se svim prisutnima, organizatorima, ali posebno Robertu Kralju, restauratoru i djelatniku Dubrovačkih knjižnica na čiji je poziv sve i krenulo, istaknuvši kako je ova bila ‘kvalitetna kolonija po rezultatu’.

Izloženi su radovi 17 članova Udruge: Andrea Vukoja, Dragica – Maca Lučić, Dubravka Rathman, Franica Čebirić, Josip Škerlj, Luce Đuraš, Marijana Hure, Marijan Fragić, Maro Kriste, Mirica Dubčić, Miroslav Stamatović, Mišo Baričević, Nikola – Nino Dubčić, Pero Skvrce, Robert Kralj, Sunčana Barbarić i Valter Kožul.

Sljedeća likovna kolonija u organizaciji DULU-a i Dubrovačkih knjižnica održat će se također u ljetnikovcu Skočibuha u subotu 29. kolovoza, a ovaj put moći će sudjelovati samo članovi Udruge.

Izložba “Ljetnikovac Skočibuha” ostaje otvorena do sredine rujna.

Foto: Vedran Levi

 

Dubrovačke knjižnice

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *