Input your search keywords and press Enter.

Otvoren novi vrtić u Mokošici

Završeni su radovi na uređenju i opremanju novog vrtićkog prostora u sklopu Opskrbnog centra u Novoj Mokošici.

Mokoške mališane jasličkog uzrasta jutros su obišli gradonačelnik Andro Vlahušić, pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić i ravnateljica Dječjih vrtića Dubrovnik Boja Milan Mustać.

Gradonačelnik, koji je dječici poklonio radio-cd player, izrazio je zadovoljstvo što sustavnim ulaganjima u kapacitete predškolskog prestaje potreba formiranja lista čekanja.

-„Sa 1200 djece u vrtićima prije osam godina došli smo do broja od čak 2000 djece. I to nije samo pitanje Mokošice ili užeg središta grada, nego su formirane grupe i na Osojniku, u Zatonu, na Lopudu. Riješili smo pitanje plaća teta u vrtićima, a roditeljima značajno smanjili participaciju u cijeni koštanja.  I idemo dalje. Za 15 dana otvaramo novi prostor u Dvorima Lapad za tri vrtićke grupe“, rekao je gradonačelnik Vlahušić.

U opremanje vrtića i radove uloženo je ukupno 350.000 kuna. Vrtić je s radom započeo u ponedjeljak, trenutno ga pohađa 19 djece, a o njima brinu dvije odgojiteljice i jedna pomoćnica.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *