Input your search keywords and press Enter.

Sinoć je počeo četvrti Festival soli u prekrasnim ambijentu povijesne stonske solane, sve u skladu epidemiološkim mjerama
Proizvode su predstavili članovi udruge Hrvatski otočni proizvod Pelješac, a organiziran je poseban obilazak solane s pričom o važnosti soli i solane za Dubrovačku Republiku.

U organizaciji EVENTLAB-a Dubrovnik kušala su se vina iz vinogorja Konavala, Korčule, Neretve i Pelješca, a sjajnu atmosferu uz probranu jazz glazbu učinili su Ivan Bonačić i Teo Martinović u programu“Wine, Salt & Jazz”.

Današnji program posvećen je najmlađima. Uz obilazak Solane kao i svakog dana, u 18 sati u organizaciji Doma Marina Držića organizirana je likovna radionica “Prezence od soli” u prostoru Solane, gdje će i Kulturna udruga Aster iz Dubrovnika izvesti lutkarsku predstavu “Orlando”.
U 19 sati slijedi zabavni program mađioničarskih trikova Tonke Balonke.

Ulaz na sva događanja u sklopu festivala je besplatan. Napominjemo kako su sva događanja u okviru Festivala soli organizirana u skladu s epidemiološkim preporukama i mjerama HZJZ.
# ostanimoodgovorni

 

Festival Soli je multimedijalna manifestacija koja povezuje tradiciju Solane i proizvodnje soli s različitim gastronomskim, glazbenim i kulturnim sadržajima.Za četvrtoizdanje festivala pripremljen je bogat i raznovrstan program. Ideja o Festivalu Soli potaknuta je pričom o važnosti soli za Dubrovačku Republiku. Stonska solana nepromijenjena je od 14. stoljeća, bila je strateška gospodarska točka Dubrovačke Republike, dok je danas važan gospodarski subjekt, jedinstveni spomenik kulture, ali važan turistički potencijal ovog kraja.

* Organizator zadržava pravo izmjene programa!

 

 

Dubravka Mikulić

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *