Input your search keywords and press Enter.

Otvoren 21. Dubrovački karnevo

Svečanim virtualnim otvaranjem pred palačom Sponza započeo je danas još jedan, 21. po redu Dubrovački karnevo 2021. Ove godine zbog propisanih epidemioloških mjera, maškare su pozvane da se vesele uz četverodnevni online program za sve generacije.

Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić karnevo je otvorila uz riječi kako je tradicija maškaravanja u Dubrovniku duga stoljećima. Ključi su pritom predani novoj generaciji maškara. Prošlogodišnji ceremonijeri Jelica Kmetović Hercigonja i Dado Ive predali su ih Leoni Mijić i Brunu Dekoviću, dubrovačkoj djeci koji su postali čuvari tradicije naših maškara u ovoj godini.

Uživo iz Luže gledateljima se javila Marina Glavinić predstavljajući izložbu originalnih karnevalskih kostima pod nazivom “Prinčipesin đir kroz godišta od veljuna”. U čast prošlogodišnjeg 20. rođendana ove vesele manifestacije, u sklopu otvorenja prikazan je i novi film „Dvadeset godišta Dubrovačkog karnevala“ autora Zvonka Bašice iz tvrtke VSP video.

U dijelu programa pred Sponzom su postavljeni karnevalski paravani Udruge DART, a predstavila ih je glasnogovornica udruge Tea Batinić. Online prijenos gledateljima je prikazao i izložbu karnevalskih maski i kostima Galerije Artur, Udruge DART i Obrta Dubrovnik Tours and Art u organizaciji Dubrovačke baštine i Lazareti kreativne četvrti.

Danas u 19:00 zakazana je projekcija filma Dubrovačkih muzeja „Dubrovački veljun, đir kroz godišta“, a program se nastavlja u subotu u 11:00 Maškaranim vrtićkim danom. Prijenos je dostupan na službenoj facebook stranici Grada Dubrovnika, službenom YouTube kanalu Grada te gradskoj stranici www.dubrovnik.hr.

Organizatori manifestacije su Grad Dubrovnik i Turistička zajednica Grada Dubrovnika, a program je realiziran u suradnji s Dubrovačkim muzejima, Dubrovačkim knjižnicama, Dubrovačkom baštinom, Dubrovačkim simfonijskim orkestrom i Kinematografima Dubrovnik.

Pratite nas i dalje na Youtube, Facebooku i gradskoj web stranici gdje možete gledati prijenos uživo i najavu  programa dan po dan OVDJE.

Doris Alavija
Viši stručni suradnik za informiranje

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)