Input your search keywords and press Enter.

Otvoreni eko apel za Kalamotu – Donje čelo!

Na pozive nekoliko Kalamoteza iz Donjeg Čela na naš Zeleni telefon Eko Fon 453-850 kako imaju dosta i ekoloških problema zaputili smo se prošli ponedkeljak popodne u našu več 40.Eko.patrolu ove godine.

Odmah su nas po dolasku mještani Donjeg Čela zasuli brojnim pitanjim i problemima koji ih muče. Pokazali su nam razbijenu rivu koja tako stoji nepopravljena več više od mjesec dana (istu je razbio provom brod Premuda 5.5.2017.). Dok smo razgovarali patrolirajući mjestom mogla se vidjeti i nafta i šporkeca na početku rive uz luku na moru. Svako malo imamo probleme s kanalizacijom od hotela nedavno se pojavila velika kafeno žuta mrlja od ispuštene kanalizacije od hotela i vila. U prošlu subotu se začepila kanalizacija i na kopnu poviše vila tako da nismo mogli ostati od smrada ovih dana, a ove vrućine… žale nam se mještani Donjeg Čela. I izletnički brodovi nam zagađuju prilično mjesto ponajviše more… ispuste neki nehotice naftu i začas nam je more pokriveno slojem nafte .Neki mještani su nam se požalili na problem zapuštenog parka na mjesnoj pjeskovitoj plaži iz kojeg ovih dana izlaze zmije bjelouške Neki dan je upravo u neposrednoj blizini parka zmija ugrizla 9 godišnjeg dječaka! Sreća da je zmija neotrovna ali ipak je to bio veliki šok i za dječaka i njegovu obitelj i cijelo mjesto koje je popularno turistićko izletište i odredište!

Još nekoliko komunalnih problema su nam iznijeli mještani Donjeg čela a to su: bolesne palme od palmine pipe koje nitko ne zbrinjava, zatim znatno sužena mjesna plaža (hotel je previše uzeo a premalo ostavio za goste i mještane) te problem mjesnih pasa koji uriniraju i ostavljaju izmet po pješčanoj plaži gdje se djeca kupaju, igraju ili valjaju.Dijelimo ogorčenost mještana Donjeg čela na Kalamoti i pitamo odgovorne iz Grada zašto ne riješavaju sada na početku tur. sezone s obzirom da veći dio problema nije od jučer!Donje čelo je omiljena turistička destinacija brojnih turista i izletnika i treba se što prije očistit, urediti i konačno riješiti nagomilane ekološke i komunalne probleme!

Voditeljica Zelenog telefona Eko Fona: Jadranka Šimunović

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *