Input your search keywords and press Enter.

Otvaranje Tišina Molim! – Film i Grad od 1919.

U kazalištu Marina Držića sinoć je svečano otvorena filmska manifestacija Tišina molim! – Film i Grad od 1919.

Festival je otvorila pročelnica za kulturu Ana Hilje i Aleksandar Erdeljanović kao upravnik arhiva Jugoslavenske kinoteke. Na otvaranju je prikazan dokumentarni kratkometražni film Dubrovnik, snimljen 1939. godine, redatelja Maksa Kalmića. Dokumentarac smatrao se izgubljenim sve do prije par godina kada je pronađen u arhivi Jugoslavenske kinoteke u Beogradu kao jedan od posljednjih filmova snimljenih u Kraljevini Jugoslaviji.

Nastavak manifestacije kreće danas, a u večernjim satima, točnije u 19 sati održat će se panel diskusija o filmskom turizmu na kojem će se raspravljati o različitim temama i pitanjima. Na panelu će sudjelovati v.d. ravnatelja Hrvatskog audiovizualnog centra Daniel Rafelić, predsjednica španjolske filmske komisije Pilar Querol Fernandez, predstavnik festivala Kinookus Ivan Viđen i predstavnica Turističke zajednice Dubrovnik Jelka Tepšić. Panel će moderirati mladi dubrovački filmski redatelj Luka Benić. Panel je iz organizacijskih razloga pomaknut sa, prema program, 18 sati na 19 sati.

Autori filmske manifestacije su Krešimir Glavinić, Miran Dilberović i Tomislav Tepšić koji su kao poznanici i kolege, koji su radili na više filmskih projekata u Dubrovniku i šire, došli na ovakvu ideju.

Projekt ‘’Tišina Molim!’’ realiziran je uz partnerstvo s Javnom ustanovom Kinematografi Dubrovnik, potporu Grada Dubrovnika i Turističke zajednice Dubrovnik, te niza sponzora.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)