Input your search keywords and press Enter.

Otvaranje izložbe retro računala

PEEK & POKE IZLOŽBA RETRO RAČUNALA

CENTAR ZA MLADE DUBROVNIK

OTVORENJE SUBOTA 12.03. U 19:00

IZLOŽBA OTVORENA SVAKI DAN

13.03.-27.03. OD 18:00 DO 21:00

Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika u suradnji s Muzejom Peek&Poke iz Rijeke organiziraju Peek & Poke izložbu retro računala u prostorima Centra za mlade Dubrovnik iznad autobusnog kolodvora u Gružu. Posjetitelje očekuje zanimljiva i bogata kolekcija eksponata računala iz davnih dana pa sve do modernih primjeraka. Otvorenje izložbe je u subotu 12.ožujka u 19:00 sati, a izložba ostaje otvorena svaki dan od 13.03. do 27.03. od 18:00 do 21:00 sat. Izložba je interaktivna, izložena računala su u upotrebi i posjetitelji će ih moći koristiti, odnosno isprobati. Svi su pozvani! Za grupne posjete svi zainteresirani se mogu obratiti Zajednici tehničke kulture Grada Dubrovnika.

Tomo Sjekavica, mag.ing.comp.
Tajnik Zajednica tehničke kulture
Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika

Malo o organizatoru:

Muzej Peek&Poke poznat je i kao jedinstveni hrvatski “muzej starih računala” u gradu Rijeka. Djeluje od 2007. godine i od tada privlači kako domaće, tako i turiste iz cijelog svijeta. U muzeju se može vidjeti razvoj računala i računalne industrije od njenih početaka do danas, a dio muzeja služi za razne edukacije. Među izloženim primjercima “pionira” prvih računala, mogu se vidjeti eksponati sa svih pet kontinenata te zavidna zbirka kalkulatora među kojima je i džepni kalkulator napravljen u Hrvatskoj, a svjetski poznat kao Digitron.
U sklopu muzeja je i čitaonica, retro igraonica, prezentacijska dvorana, učionica, suvenirnica i NetKorner tako da definitivno svatko može pronaći nešto za sebe. Uz sve to, vrijedna ekipa redovito održava različita događanja među kojima su i prezentacije novih proizvoda.

Izložba je organizirana kroz Program javnih potreba u tehničkoj kulturi Grada Dubrovnika za 2022. godinu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.