Input your search keywords and press Enter.

Otvaranje izložbe Neka plavo ostane plavo i predstavljanje metoda praćenja stanja morskog otpada – projekt 4M

Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Dubrovačko – neretvanske županije u suradnji s Udrugom Sunce i crnogorskim partnerima, ekološkom udrugom Green Home i Agencijom za zaštitu životne sredine Crne Gore, provodi EU projekt Kartiranje, monitoring i upravljanje prekograničnom Natura 2000 mrežom na moru skraćenog naziva 4M (IPA Programa prekogranične suradnje Hrvatska – Crna Gora) s kojim se želi potaknuti prekogranična suradnja Hrvatske i Crne Gore vezano uz zaštitu podmorja.

Predavanje i otvaranje edukativne izložbe Neka plavo ostane plavo kao i predstavljanje metoda praćenja stanja morskog otpada će se organizirati na otoku Lokrumu, 22. i 23. travnja 2016.god.(petak i subota).

Program predavanja 22. travnja 2016. (petak), otok Lokrum u 10:30:

 Morski otpad – (kako nastaje morski otpad, na koji način utječe na ekosustave mora, turizam, ribarstvo, ljude…),

 Predstavljanje rezultata projekta DeFishGear – (prvog praćenja stanja morskog otpada u Jadranu),

 Prikazivanje kratkog videa o morskom otpadu: Jadran – Veliki plavi kontejner,

 Održivi turizam vs masovni turizam – Što je održivi turizam, kako se manifestira, koje su razlike u odnosu na konvecionalni, koja je dobrobit za ljude i prirodu,

 Prikazivanje kratkog videa o primjerima održivog turizma u Dalmaciji.

Nakon predavanja slijedi otvaranje izložbe Neka plavo ostane plavo.

23.travnja 2016. (subota), otok Lokrum 09:30:

Jedna od aktivnosti projekta također je predstavljanje metoda praćenja stanja morskog otpada na morskom dnu otoka Lokruma. Paralelno s predstavljanjem metoda praćenja stanja, organizirat će se i akcija Plava čistka u suradnji s Ronilačkim klubom Dubrovnik.

Predavanje, otvaranje izložbe, praćenje stanja morskog otpada kao i Plava čistka, u sklopu projekta 4M, organizirani su u suradnji s Gradom Dubrovnikom, Javnom ustanovom Rezervat Lokrum kao i Ronilačkim klubom Dubrovnik.

Javna ustanova Rezervat Lokrum organizirala je za sve zainteresirane besplatan prijevoz na otok Lokrum: 22. travnja 2016. (petak) u 10:00 sati i 23. travnja 2016. (subota) u 09:00 sati.

Ljubazno Vas molimo da potvrdite svoj dolazak do 21. travnja 2016. na e-mail: ndjangradovic@zastita-prirode-dnz.hr. Veselimo se Vašem dolasku!

Projektni partneri 4M

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *