Input your search keywords and press Enter.

Osnovnoškolci u Orašcu naučili što znači biti volonter

Učenici OŠ Antun Masle započinju svoju volontersku avanturu

Danas su učenici viših razreda OŠ Antuna Masle u Orašcu sudjelovali u radionicama “Biti volonter” koje su održale predstavnice Udruge za razvoj civilnog društva Bonsai, Katarina Capor i Sandra Dubravčević.

Učenici od 5. do 8. razreda danas su mogli naučiti o osnovama volontiranja, motivaciji, oblicima i mogućnostima volontiranja, kao i postojećim primjerima školskih volonterskih klubova. Današnje događanje samo je uvod u daljnje aktivnosti projekta koji svoju pažnju usmjerava rješavanju vršnjačkog nasilja.

Radionice su održane u sklopu projekta “Volontiranjem protiv nasilja” kojeg provodi Udruga MI iz Splita u partnerstvu s Udrugom Bonsai, OŠ Pučišće, OŠ Stobreč i OŠ A. Masle u Orašcu. Cilj projekta je informirati djecu o štetnosti vršnjačkog nasilja, educirati ih kako nenasilno rješavati sukobe i potaknuti ih na volonterstvo.

Nakon radionice “Biti volonter” slijede poludnevne radionice za učenike pod nazivom “Volontiranjem protiv nasilja“ . Kroz poludnevne radionice obradit će se: uzroci nasilničkog ponašanja, prepoznavanje nasilnika i žrtve nasilja, metode nenasilnog rješavanja sukoba te načini suzbijanja i sprječavanja nasilja.

U svibnju 2017., u okviru kampanje „Hrvatska volontira“ učenici će provesti volonterske akcije.

Projekt “Volontiranjem protiv nasilja” financiran je od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *