Input your search keywords and press Enter.

Orlandova godina i na dopisnici Hrvatske pošte

U sklopu obilježavanja Orlandove godine HP-Hrvatska pošta d.d. izdala je prigodnu dopisnicu s likom Orlanda. Riječ je o 107. prigodnoj dopisnici u ediciji Hrvatske pošte koja nosi naziv „600. obljetnica Orlandova stupa u Dubrovniku“.

Inicijativa za izradom poštanske dopisnice pokrenuta je od strane dubrovačkih i zagrebačkih filatelista, a projekt je realiziran suradnjom Turističke zajednice grada Dubrovnika, Grada Dubrovnika i Hrvatske pošte.

 

Prigodna Orlandova dopisnica bit će jednako zanimljiva filatelistima i široj javnosti, a dostupna je u središnjem poštanskom uredu u Vukovarskoj, u uredu u Ulici Miljenka Bratoša („Pošta Lapad“) , poštanskom uredu u Ulici Marka Marojice (preko puta Studentskog doma), u Gružu u uredu na Obali pape Ivana Pavla II, u Širokoj ulici te u Općoj bolnici Dubrovnik.

 

Za razliku od redovitih dopisnica, prigodna dopisnica na svojoj lijevoj strani ima ilustraciju čime se želi naglasiti njena važnost; njena naklada je određena i konačna. Dopisnice inače spadaju, filatelistički gledano, u grupu tzv. poštanskih cjelina – službeno odobrenu pismovnu pošiljku s otisnutom oznakom plaćene poštarine, logotipom, znakom ili tekstom.

 

Podsjetimo, u okviru brojnih promotivnih aktivnosti Orlandove godine „Kraš“ je prema ideji autorice Nikoline Farčić izradio posebno dizajniranu čokoladicu „Orlando – Dubrovački lakat čokolade“, a ista je izdana u okviru kolekcije originalnih dubrovačkih suvenira Duvenir. Osim toga, jedan od zaštitnih znakova Dubrovnika za svoj 600. rođendan dobio je i prigodni istoimeni koktel Udruge barmena Dubrovnik kao i sladoled slastičarne Dolce Vita.

 

 

 

Petar Ipšić

Viši savjetnik I

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *