Input your search keywords and press Enter.

Općoj bolnici u Dubrovniku ulaganja od 17,2 milijuna kuna

Vlada Republike Hrvatske odobrila je 17,2 milijuna kuna za investicijske projekte Opće bolnice u Dubrovniku. Najveće ulaganje, Projekt poliklinike koja obuhvaća preseljenje svih ambulanti s Hitnog bolničkog prijema vrijedan je 12,7 milijuna kuna.

Naime, do sada su ambulante bile razmještene po cijeloj bolnici. Završetkom projekta sve će ambulante biti objedinjene na jednom mjestu u prizemlju bolnice čime će pacijentima biti olakšan pristup i snalaženje. Natječajni postupak za Projekt poliklinike je završen, Vlada RH dala mu je pozitivno mišljenje i odobrila financiranje. Poliklinika bi trebala biti useljena do proljeća 2016. godine.

Za završetak projekta Objedinjenog hitnog bolničkog prijema Vlada RH osigurala je 4,5 milijuna kuna. OB Dubrovnik je u suradnji s Ministarstvom zdravlja i Hrvatskim zavodom za hitnu medicinu izradila novo rješenje adaptacije i modernizacije Objedinjenog hitnog bolničkog prijema.

 

Počinje i realizacija rješavanja problema parkinga ispred Opće bolnice Dubrovnik. Projekt se priprema 7 mjeseci, a dosada su dobivene sve potrebne dozvole. Simboličnom naplatom parkinga svim će korisnicima OB Dubrovnik biti omogućen dolazak u kompleks bolnice što je u posljednje vrijeme bilo otežano zbog neplanskog parkiranja te ostavljanja vozila i više dana u kompleksu bolničkog parkinga.

 

Sanacijski upravitelj OBD

Jerko Ferri Certić, dr.med.