Input your search keywords and press Enter.

Okrugli stol: Standardi kvalitete volonterskih programa

U srijedu, 3. svibnja u 14h u prostorijama Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo održan je poludnevni okrugli stol “Standardi kvalitete volonterskih programa: što su i zašto ih implementirati?”.

Gošća okruglog stola bila je Tanja Tešija iz Udruge MI – Volonterskog centra Split koja je ujedno članica Hrvatske mreže volonterskih centara (HMVC). Moderatorica okruglog stola bila je Anja Marković, izvršna direktorica Udruge Bonsai.

Okupljenim predstavnicima udruga koji su organizatori volontiranja voditeljica projekta lokalnog volonterskog centra, Sandra Dubravčević, predstavila je dosadašnje aktivnosti, ali i najavila manifestaciju “Hrvatska volontira” koja će se održati od 22 do 27. svibnja te Dane otvorenih vrata udruga koje se ove godine odvijaju u istom tjednu.

Tanja Tešija je u svom izlaganju predstavila prednosti uvođenja standarda kvalitete za volonterske programe ne samo za organizatore volontiranja, već i za volontere te korisnike programa. Ukazala je da su standardi kvalitete komplementarni s fazama ciklusa menadžmenta volonterskih programa. Naglasila je važnost uloge koordinatora volontera kao osobe ključne za provedbu i osiguranje standarda kvalitete. Kao gost izlagač na okruglom stolu sudjelovao je i Marko Grgurević, viši savjetnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvokoji je ujedno predstavnik partnerske organizacije na projektu lokalnog volonterskog centra.

Okrugli stol zaključen je diskusijom prisutnih predstavnika o mogućnostima implementiranja standarda kvalitete u njihove postojeće volonterske programe.

Poludnevni okrugli stol dio je aktivnosti u sklopu projekta lokalnog volonterskog centra “DU, you volunteer?” Udruge za razvoj civilnog društva Bonsai kojeg financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.