Input your search keywords and press Enter.

Okrugli stol “Prevencija nasilja nad starijim osobama”

Okrugli stol “Prevencija nasilja nad starijim osobama“ održat će se 25. travnja 2017., s početkom u 11.30 sati, u prostorijama u prostorijama Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije, dr. Ante Šercera 4a (prizemlje, sala za predavanje).

Na okruglom stolu sudjelovat će predstavnici Zavoda za javno zdravstvo, Centra za socijalnu skrb te predstavnici domova za starije i nemoćne osobe. Raspravu će moderirati Marina Elez Urlić, voditeljica Odjela za odrasle osobe Centra za socijalnu skrb Split.

Zlostavljanje starijih osoba često je skriven fenomen s mnogim preprekama u njegovu otkrivanju. Istraživanja ukazuju na veliku “tamnu brojku” slučajeva nasilja nad starijima, pri čemu se tek 1 od 13 ili 14 slučajeva zlostavljanja prijavi. Starije osobe mogu osjećati strah i sramotu i ne priznavati da njihovi bližnji s njima loše postupaju. Neki mogu krivi sebe za to što im se događa, mogu biti izolirani, ili u strahu od negativnog odnosa društva prema starijima. Kao jedan od razloga navodi se i nedovoljna senzibiliziranost i educiranost stručnjaka za taj problem.

Događanje se održava u sklopu projekta “Zaštita starijih osoba razmjenom iskustva i znanja stručnih osoba te putem edukativnih, savjetodavnih i promotivnih aktivnosti” kojeg Udruga „MI“ – Split zajedno s partnerima Udrugom Dalmatinski potrošač i Udrugom socijalnih radnika Zadar provodi na području južne Hrvatske. Projekt je financiran sredstvima Ministarstva za demografiju, socijalnu politiku i mlade. Glavni cilj projekta jest podići kvalitetu života starijih osoba s ciljem njihove veće integriranosti u lokalnu zajednicu te raditi na prevenciji njihove socijalne isključenosti.

Za sve dodatne informacije, kontaktirajte nas putem telefona na broj 021/329-132 ili putem e-maila na: tijana@udruga-mi.hr.

Srdačan pozdrav iz Udruge „MI“ – Split

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.