Input your search keywords and press Enter.

Okrugli stol “PERSPEKTIVA MLADIH U DNŽ˝

Svjetski savez mladih Hrvatska (SSMH) u četvrtak 26. svibnja 2022. na adresi Obala Ivana Pavla II 47 u Dubrovniku (prostor Centra za mlade) organizira okrugli stol „Perspektiva mladih u Dubrovačko-neretvanskoj županiji“ u sklopu projekta „Mreža 2050 – Demografija, od izazova do odgovora. Predstavljanje projekta i okrugli stol započet će u 10 sati.

Na okruglom stolu će sudjelovati Dubravka Šuica, potpredsjednica Europske komisije, doc. dr. sc. Stjepan Šterc, predstojnik Odsjeka za demografiju i hrvatsko iseljeništvo Fakulteta hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, dr. sc. Aleksandar Vukić, znanstveni suradnik s Instituta za migracije i narodnosti u Zagrebu, doc. dr. sc. Marinko Marić, docent na Sveučilištu u Dubrovniku, Marko Žmirak, predsjednik Centra za karijere mladih Dubrovnik, Ivan Majstorić, voditelj projekta Mreža 2050 – Demografija, od izazova do odgovora te predstavnik/ica Grada Dubrovnika.

Prije okruglog stola, projekt će predstaviti Ivan Majstorić, doc. dr. sc. Stjepan Šterc, dr. sc. Aleksandar Vukić i Marko Žmirak.

Projekt „Mreža 2050 – Demografija, od izazova do odgovora” sufinanciran je sredstvima Europskog socijalnog fonda. Temelji se na međusektorskoj suradnji s ciljem kreiranja smjernica za razvoj javnih politika temeljenih na znanstvenim dokazima.

SSMH je udruga mladih koja se niz godina bavi demografskim trendovima u Hrvatskoj, upozorava na moguće posljedice negativnih demografskih trendova te zagovara cjelovite javne politike usmjerene mladima i obiteljima.

SSMH vjeruje da će ovim projektom doprinijeti stvaranju poticajnog okruženja u kojem će javne politike iz područja demografije imati pozitivan učinak na društveno-gospodarski razvoj Hrvatske, ali i potaknuti konstruktivnu javnu raspravu oko pitanja demografske revitalizacije nakon objavljenih rezultata popisa stanovništva.

*

Okrugli stol je otvoren za javnost!

 

Marina Ruso Mileusnić
Centar za karijere mladih Dubrovnik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.