Input your search keywords and press Enter.

Okršaj svjetskih prvakinja i rasplesani Grci u Dubrovniku

Drugo izdanje Europskog judo kupa u Dubrovniku završeno je novim uspjesima za hrvatski judo.

Ponovno su za to zaslužne judašice, predvođene Ivanom Šutalo i Brigitom Matić, dok je Ivan Čović osvojio jedinu medalju u muškoj konkurenciji.

Tri medalje hrvatskih judašica prvog dana Europskog kupa, u nedjelju su pojačana za još dva zlata. Aktualna svjetska juniorska prvakinja, Brigita Matić, u kategoriji do 78 kilograma pokazala je kvalitetu te preko Dureau (Fra) i Pacut (Pol) prošla u finale.

Da oko 800 gledatelja prisustvuje hrvatskom finalu, pobrinula se svjetska kadetska prvakinja Karla Prodan, koja je prošla Francuskinju Bastareaud te Mateu Borozan.

Borba za zlato pokazala je koliko se dobro poznaju klupske kolegice iz judo kluba Pujanke. Brigita Matić je slavila nakon kraće borbe i zasluženo uzela zlato.

Isti uspjeh, hrvatsko finale, ostvarile su hrvatske judašice i u kategoriji iznad 78 kilograma. Ivana Šutalo je opravdala očekivanja i preko Poljakinje Zaleczne ušla u finale. Bez opterećenja je bila Tina Radić, koja je u polufinalu iznenadila Francuskinju M Bairo i uz veliko slavlje osigurala plasman u finale. Slavila je s dva wazarija iskusnija Šutalo i oduševila domaće navijače. Zrinka Miočić je osvojila broncu bez borbe nakon što Francuskinja M Bairo nije izašla na tatami.

U muškoj konkurenciji se za medalju pobrinuo Ivan Čović (iznad 100kg), koji je preko Francuza Benalla i Krsmanovića (Srb) prošao u finale. Tamo je pokušao iznenaditi Poljaka Grabowskog, ali nije išlo i osvojio je srebro. Priliku za brončanu medalju je imao Marijan Urlić, ali ga je Livolsi bacio na ippon i donio Francuskoj još jednu medalju.

Koliko judo gostiju uživaju u Dubrovniku pokazao je i ples grčkog trenera i judaša uoči finalnog bloka dok je na zvučnicima svirao sirtaki. Bio je to odličan uvod u završnicu Europskog kupa koji je potvrdio kako raste iz godine u godinu te se već počelo raditi na trećem izdanju Europskog kupa 2017. godine.

Pregled osvojenih medalja hrvatskih predstavnika:

Tihea Topolovec (do 52kg) – zlato

Tena Šikić (do 57kg) – bronca

Ana Kokeza (do 63kg) – bronca

Brigita Matić (do 78kg) – zlato

Karla Prodan (do 78kg) – srebro

Ivana Šutalo (iznad 78kg) – zlato

Tina Radić (iznad 78kg) – srebro

Zrinka Miočić (iznad 78kg) – bronca

Ivan Čović (iznad 100kg) – srebro

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *