Input your search keywords and press Enter.

Održano županijsko natjecanje u čitanju naglas

Županijsko natjecanje u čitanju naglas za učenike od 3. do 8. razreda osnovne škole održano je u ponedjeljak, 2. studenoga, u Čitaonici Narodne knjižnice Grad. 

Na natjecanju je nastupilo 11 učenika iz sedam osnovnih škola od Dubrovnika do Smokvice, a natjecatelji su bili raspodijeljeni u dvije uzrastne kategorije, od 3. do 5. razreda te od 6. do 8.

Najuspješnija u mlađoj kategoriji bila je Maria Sorić uz mentorstvo knjižničarke Irje Jerković, dok je u starijoj kategoriji prvo mjesto osvojila Ani Letunić kojoj je mentorica bila profesorica hrvatskog jezika Ivana Obradović. Obje pobjednice dolaze iz Osnovne škole Mokošica i predstavljat će Dubrovačko – neretvansku županiju na Nacionalnom natjecanju u čitanju naglas, koje se će se održati u Sisku, 19. i 20. studenoga.

O najuspješnijim čitačima naglas odlučivali su: umirovljena učiteljica i književnica Marija Đanović, profesorica hrvatskog jezika i članica Kazališne družine Kolarin Tajana Martić te glumac Hrvoje Sebastijan. Osim jasnoće i razgovjetnosti čitanja ocjenjivala se kreativnost uvodnog dijela, izražajnost u nastupu, primjerenost teksta uzrastu te sveukupni dojam.

Već treću godinu za redom u okviru programa Mjeseca hrvatske knjige Odjel za djecu i mlade Narodne knjižnice Grad i organizatorica natjecanja knjižničarka Zlatka Mustahinić priređuju županijsko natjecanje u sklopu nacionalne akcije Natjecanja u čitanju naglas čiji su inicijatori Hrvatsko knjižničarsko društvo – Komisija za knjižnične usluge za djecu i mladež i Narodna knjižnica i čitaonica „Vlado Gotovac“ Sisak.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)