Input your search keywords and press Enter.

Održano prvo ovogodišnje tematsko večer Agroturizma Konavle

Gromoglasnim pljeskom okupljenih završilo je prvo ovogodišnje tematsko večer Agroturizma Konavle održano u agroturizmu „Vinarija Botaro“ u Drveniku.

Antun Burđelez održao je prezentaciju svog istraživanja na temu „Nesreće i nezgode zrakoplova u Konavlima tijekom II svjetskog rata“. No, kako sam Antun Burđelez na početku svog predavanja naglašava: „To je samo naslov, a ovdje se zapravo radi o pričama iz povijesti Konavala koje diraju u najdublje ljudske osjećaje.“ I zaista, Antun je ispričao nevjerojatne priče, potkrepljene dokazima, autentičkim dokumentima i fotografijama, do kojih je došao u svom jednogodišnjem istraživanju. To su priče o sudbinama stranih vojnika koji su sudjelovali u zrakoplovnim nesrećama u Konavlima, ali i priče o Konavljanima, ljudima koji su pomagali unesrećenima bez obzira na čijoj su se strani borili. Istraživanje Antuna Bruđeleza otkriva isprepletene ljudske sudbine, ali ujedeno pokazuje kako i u najokrutnijim vremenima ljudi mogu zadržati moralne principe, ljudskost i čovječnost. „Ovo nisu moje priče, već priče Konavala, te kao takve imaju izniman potencijal za turističku valorizaciju“ zaključio je Burđelez.

Nakon prezentacije istraživanja domaćini večeri agroturizam „Vinarija Botaro“, pripremili su tematski zalogaj, pa je druženje nastavljeno uz pileća krilca i izvrsna vina „Vinarije Botaro“. Agroturizam Konavle nastavit će i u nadolazećim tjednima organizirati nove zanimljive tematske večeri.

Agroturizam Konavle, organizator događaja

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)