Input your search keywords and press Enter.

Održano predavanje “Kako pristupiti djeci s poteškoćama mentalnog zdravlja”

U četvrtak, 27. listopada u 18:30h, u prostorijama Razvojne agencije Grada Dubrovnika (DURA), psihologinja Janja Teglović, volonterka programa poduke Subota za učenje održala je predavanje na temu “Kako pristupiti djeci s poteškoćama mentalnog zdravlja”.

Predavanje je bilo namjenjeno za nove volontere programa poduke, ali i zainteresirane građane.

Prisutni su u dvosatnom predavanju mogli saznati sve o poremećajima u djetinjstvu i adolescenciji, kao što su ADHD, poremećaj ophođenja, anksioznost i depresija, ali čimbenicima koji mogu prouzročiti psihičke poteškoće. Najvažniji dio predavanja odnosio se na rad s djecom s poremećajima.

Već drugu godinu za redom Udruga za razvoj civilnog društva Bonsai svojim volonterima uključenim u program poduke namijenjene osnovnoškolskoj djeci iz socijalno ugroženih obitelji s područja grada Dubrovnika, omogućava dodatnu edukaciju.

Poduka se provodi kroz projekt lokalnog volonterskog centra “DU, you volunteer?” Udruge Bonsai koji je financiran od strane Ministarstva socijalne politike i mladih, a ostvaruje se uz partnerstvo s Gradom Dubrovnikom,tj. Upravnim odjelom za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo i OŠ M. Getaldića.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *