Input your search keywords and press Enter.

Održane tradicionalne uskršnje radionice u Etnografskom muzeju

Tradicionalne edukativne radionice koje povodom uskršnjih blagdana organizira Etnografski muzej održane su i ove godine u žitnici „Rupe“.

Na edukativnoj radionici pletenja pomi povodom Cvijetnice, uz demonstratoricu Nedu Šiljug, ovaj put sudjelovali su djelatnici muzeja i tako vlastitim primjerom pokazali kako brinu o očuvanju nematerijalne baštine našega kraja te pomažu u prenošenju tradicijskih znanja i vještina novim generacijama.

Polaznici radionice penganja jaja bili su pak učenici Gimnazije Dubrovnik  te Obrtničko tehničke škole Dubrovnik s profesoricama Marinom Biočić, Amirom Ćerimagić i Majom Vukić. Vještinu penganja jaja, pripadajuće tehnike kao i osobna sjećanja na nekadašnje uskršnje običaje s polaznicima je podijelila demonstratorica, vjerna čuvarica primorske baštine, gospođa Nevenka Đirlić. Demonstratorica je svoje umijeće s velikom ljubavlju, strpljenjem i mirnom rukom prenijela mlađim generacijama, a na kraju ih je i počastila pravim primorskim pandišpanjom koji je za tu prigodu pripremila.

Radionice je pripremio voditelj Zbirke predmeta uz običaje, vjerovanje, igre i folklor, kustos Ivica Kipre.

 

 

Julijana Antić Brautović

Marketing & PR

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *