Input your search keywords and press Enter.

Održana svečana proslava 55. godina Društva Dubrovčana i prijatelja dubrovačke starine u Zagrebu

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sudjelovao je ovog petka u Hotelu Westin na svečanoj proslavili 55. godina Društva Dubrovčana i prijatelja dubrovačke starine u Zagrebu.

 

Na samom početku proslave i večere sve prisutne pozdravio je gradonačelnik Franković zahvalivši zajednici Dubrovčana na djelovanju, promicanju imena Grada kroz različite projekte i aktivnosti. Svečanost je otvorila predsjednica Društva Dubrovčana Nikolina Klaić, koja je svima zahvalila na dolasku i želji da društvo kroz sve protekle godine opstane i bude primjer jednog lijepog zajedništva.

 

Na svečanosti su prisustvovali i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, potpredsjednik Vlade i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić, potpredsjednica Europske komisije, Dubravka Šuica, župan Nikola Dobroslavić, biskup mons. Roko Glasnović, načelnik Općine Ston, Vedran Antunica, državna tajnica Zrinka Raguž te izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba, Lana Križaj.

 

U ovoj su prigodi dodijeljene povelje zahvalnosti Katiji Bakiji koju je u njeno ime preuzela Ivana Bakija, DPDS-u koju je preuzeo Vedran Kosović, Gradu Dubrovniku koju je preuzeo Mato Franković te posthumno Hrvoju Matiću.

 

Vrijedi spomenuti, kako je ovaj događaj humanitarnog karaktera održan u hrvatskoj metropoli okupio brojne prijatelje i žitelje Dubrovnika i Dubrovačko neretvanske županije.

 

U ovoj je prigodi održan kulturno-umjetnički program i promocija vina iz Dubrovačko-neretvanske županije, a tijekom svečane večere održana je i humanitarna lutrija čiji je prihod namijenjen za stipendiranje studenata bez roditeljske skrbi koji su odrasli u Domu Maslina, a koji studiraju u Zagrebu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)