Input your search keywords and press Enter.

Održana Subotnja kava u Galeriji

Stručna vodstva kroz aktualne izložbe OS SVIJETA_STABLO i DIJALOG S DRŽIĆEM u sklopu programa „Subotnja kava u Galeriji održane su jutros uz mnoštvo posjetitelja u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik.

„Subotnja kava u Galeriji“ prepoznatljiv je i izvrsno prihvaćenprogram Umjetničke galerije Dubrovnik kojom se još više želimo približiti našim sugrađanima i svim posjetiteljima grada Dubrovnika nudeći im drugačiji doživljaj jedne kulturne ustanove.

Kroz izložbu OS SVIJETA_STABLO koja predstavlja izbor od četrdeset i sedam radova iz Zbirke moderne i suvremene umjetnosti Umjetničke galerije Dubrovnik, zainteresirane jeposjetitelje provela kustosica izložbe, muzejska savjetnica UGD Petra Golušić. Na izložbi su predstavljeni radovi dvadeset i sedam autora koji dominantno pripadaju moderni tuzemne i inozemne umjetnosti, dok je suvremeni izričaj tek minimalno predstavljen. Zajednički je motiv stablo, a u najvećoj mjeri na izložbi je prisutno slikarstvo te su zastupljeni crtež, grafike i fotografije.

Nakon vodstva kroz ovu izložbu, zainteresirene je posjetitelje kroz izložbu DIJALOG S DRŽIĆEM umjetnika Dubravka Kastrapelija provela kustosica izložbe, kustosica Doma Marina Držića Valerija Jurjević. Ovom izložbom Dom Marina Držića u suradnji s Umjetničkom galerijom Dubrovnik obilježava deset godina zajedničkog rada s ilustratorom Kastrapelijem. Iz teksta kataloga izložbe kustosice Valerije Jurjević izdvajamo: „Razrađujući kroz godine iste likove i scene za različite projekte, zanimljivo je promatrati kako je Kastrapeli prizore iz književnog predloška u različitim varijacijama likovno riješio. Stoga su na izložbi zajedno prezentirane odabrane ilustracije iz dvaju ciklusa – pasteli prikazani na izložbi ‘Srce nose prid očima…’ i akrili koji su bili dio izložbe ‘Držić i Cervantes – mediteranski krug smijehom’ u Domu Marina Držića.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.