Input your search keywords and press Enter.

Održana Skupština Libertasa, odobrena nabavka 20 novih autobusa

Skupština društva Libertas – Dubrovnik d.o.o. održana je danas u Maloj vijećnici Grada Dubrovnika. Između ostalog usvojen je Poslovni plan za 2016. godinu kao i Plan fizičkog obujma usluga javnog putničkog prijevoza.

Skupština je izviještena da su nabavkom 18 autobusa koji su pušteni u promet početkom veljače postignuta ciljana poboljšanja usluge te da su osigurani temelji za uvođenje novih linija kao i povećanje broja polazaka na postojećim, a sve prema potrebama i zahtjevnima korisnika.

U okviru plana ulaganja u dugotrajnu imovinu, Skupština je Upravu zadužila za pokretanje plana nabavke 20 novih autobusa u 2016. godini od toga deset autobusa za gradske linije, pet za prigradske i pet autobusa od 8 metara za poseban prijevoz. Obveze financiranja novog kontingenta vozila započet će tek u veljači/ožujku 2017. godine, nakon provedenog postupka javne nabave i same isporuke.

U 2016. godini planiran je prijevoz 8.500.000 putnika u gradskom i 1.300.000 u prigradskom prijevozu, što je ukupno 9.800.000 putnika ili za 3,07 posto više od ostvarenja u 2015. godini.

Plan poslovanja za 2016. godinu tvrtke Čistoća usvojen je na danas također održanoj Skupštini Društva. Skupština je dala suglasnost Upravi za pokretanje postupka javne nabave četiri vozila i sedam specijaliziranih komunalnih vozila.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *