Input your search keywords and press Enter.

Na  sjednici Gospodarskog vijeća ŽK Dubrovnik, održanoj u ponedjeljak, 6. svibnja raspravljalo se između ostalog  i o utjecaju propisa i odluka na gospodarstvo grada Dubrovnika i Dubrovačko – neretvanske županije.

Direktan povod ovoj točki dnevnog reda bilo je nezadovoljstvo zainteresiranih  članica HGK zatvaranjem dubrovačke žičare od 26. travnja koja nije ni  do današnjeg dana  u funkciji.

Predstavnici ŽK Dubrovnik i strukovnih grupa putničkih agencija i ugostitelja zatražili su sastanak s Gradonačelnikom grada Dubrovnika kako bi dobili dodatni uvid u nastalu situaciju koji je i održan  3. svibnja.

Stavovi Gradonačelnika i kronološki prikaz „problema“ žičarepreneseni su Gospodarskom vijeću, te je nakon rasprave donesen sljedeći zaključak:

Svi poduzetnici RH trebaju u svom poslovanju poštovati zakone RH.

Članovi Gospodarskog vijeća ŽK Dubrovnik ne mogu ulaziti u pravne odnose nepotpisivanja ugovora između grada Dubrovnika i trgovačkog društva Excelsa nekretnine d.o.o. ali predlažu da se komunikacija nastavi kako bi dogovor bio postignut u što je moguće kraćem roku.

U protivnom gospodarski subjekti koji su direktno vezani zarad dubrovačke žičare trpjet će znatno veću financijsku štetu nego što je imaju danas. Pri tome se  ne smije zanemariti niti činjenica da su ti isti poduzetnici utrošili velika investicijska sredstva. Izgubit će  se teškostečeni i obučeni kadrovi, a cijela destinacija ostaje bez atrakcije koja je u turističkoj ponudi odmah iza dubrovačkih zidina.

Stoga se i ovim putem apelira  predstavnicima Grada Dubrovnika i trgovačkog društva Excelsa nekretnine d.o.o. da se nastala situacija što prije okonča u zakonskim okvirima na zadovoljstvo svih uključenih strana.

 

 

Gospodarsko vijeće ŽK Dubrovnik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *