Input your search keywords and press Enter.

U sklopu projekta „ReDu – provedba Programa izobrazno informativnih aktivnosti o gospodarenju otpadom Grada Dubrovnika“ udruga DEŠA Dubrovnik provela je radionicu „Odvojeno skupljanje otpada u vrtićima i školama“ u hotelu Hilton za odgojiteljice dječjih vrtića.

Na radionici sudionice su upoznate s metodom procjene gospodarenja otpadom, dakle s pet koraka alata za procjenu otpada koja će im pomoći izraditi akcijski plan upravljanja otpadom za vrtić. 

Procjena otpada daje pregled onoga što i koliko se odbacuje, kao i način na koji se baca. Navedene informacije trebale bi pružiti osnovu za planiranje programa smanjenja otpada, poboljšanje prakse gospodarenja otpadom u  objektu i upravljanje ugovorima o zbrinjavanju otpada.

Naime, projekt “ReDu – provedba Programa izobrazno-informativnih aktivnosti o gospodarenju otpadom Grada Dubrovnika” ukupno je vrijedan 1.386.980,00 kuna, od čega Europska unija putem Kohezijskog fonda, kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. sufinancira 1.178.933,00 kuna. Projekt predviđa niz aktivnosti koje će doprinijeti povećanju stope odvojeno prikupljenog komunalnog otpada, smanjenju količine otpada koji se odlaže na odlagališta i izgradnji svijesti građana grada Dubrovnika o važnosti gospodarenja komunalnog otpada.

 

Petar Ipšić 
Viši savjetnik I 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *