Input your search keywords and press Enter.

U samostanu sv. Vlaha u Pridvorju održana je prva u nizu edukacija u sklopu projekta „Ulaganje u nove vještine i znanja ključ uspjeha u razvoju destinacije izvrsnosti ruralnog turizma“ koje provodi Udruga Agroturizam Konavle uz potporu ministarstva turizma.

Ciklus edukacija započet je dvosatnim predavanjem Ksenije Matić, vrsnog somelijera, koja je aktualnim i potencijalnim vlasnicima OPGa i malih poslovnih subjekata, uglavnom s područja Konavala, prezentirala kušnju i posluživanje vina. Mnogobrojni polaznici sa zanimanjem su pratili predavanje i aktivno sudjelovali u radionici. Kušanjem više autohtonih sorti vina dolazili su do zaključaka o kvaliteti i karakteristikama pojedinih vina te dobili smjernice prezentacije istih svojim posjetiteljima i gostima kojih je u Konavlima iz godine u godinu sve više i koji ciljano dolaze upravo kako bi se upoznali s autohtonim proizvodima te regije.

Edukacije se nastavljaju i kroz naredna tri vikenda. Prva po redu edukacija koja slijedi je na temu: „Ruralni turizam u digitalnoj današnjici“predavača Miha Karlića podijeljena u dvije cjeline. U petak 1. ožujka 2019. tema će biti „Web stranica i internet oglašavanje“ dok će se u subotu 2. ožujka 2019 predavač posvetiti društvenim mrežama u promociji agroturističkog proizvoda. Obje edukacije održat će se u samostanu sv. Vlaha s početkom u 18:00 sati.

Nakon toga, 7., 8. i 9. ožujka, Agroturizam Konavle organizira edukaciju s temom: „Knjigovodstvo, porezi i administrativne obveze OPG-a i malih poslovnih subjekata“ s predavačima Stanom Đivanović, Dijanom Šemeš, Lidijom Dundović Rašica te Mariom Hakom. Edukacije će se također održati u samostanu sv. Vlaha u Pridvorju, sve s početkom u 18:00 sati.

Kao završno predavanje ovog ciklusa edukacija očekuje nas predavanje Luke Šimunovića na temu: „Osnove ugostiteljstva u turizmu“ u Izletištu Ivankovi, OPG Zvrko u Drveniku s početkom u 18:00 sati.

Projektom se želi doprinijeti edukaciji poduzetnika ruralnog turizma i potencijalnim poduzetnicima koji će svojim primjerom i uspješnim poslovanjem doprinijeti daljnjem razvoju ruralnog turizma u Konavlima i ostalim područjima Dubrovačko-neretvanske županije.

Edukacije su otvorenog tipa namijenjene svima, a ponajprije aktualnim i potencijalnim vlasnicima OPG-a i malih poslovnih subjekata. Za sve sudionike edukacije su besplatne, no kako je broj sudionika na pojedinim predavanjima ograničen obavezno je potvrditi dolazak putem e-maila: ured@agroturizam-konavle.hr

 

 

 

Agroturizam Konavle,

Jelena Gale Pregelj, administrativni tajnik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.