Input your search keywords and press Enter.

Održana konferencija povodom zatvaranja Regionalnog summita 300 najboljih

Povodom zatvaranja 3. Regionalnog summita poduzetnika Srednje i Jugoistočne Europe “300 najboljih”, održana je treća i ujedno posljednja Konferencija za novinare.

U danu koji je posebno posvećen ženskom poduzetništvu, na konferenciji osim uvaženih dama, prisutnima se obratio dr. Milko Štimac, nacionalni tajnik MEF PERSPEKTIVE za Srbiju (član Komisije za hartije od vrijednosti Republike Srbije) koji je pohvalio cjelokupini Projekt rekavši kako brojke sudionika govore same za sebe.

Naime, na Summitu poduzetnika sudjelovalo je više od 240 poduzetnika iz 150 različitih organizacija i institucija. Štimac se, također, osvrnuo na doba Dubrovačke Republike i vremena pomorske trgovine te naveo primjer Benedikta Kotruljevića, Dubrovčanina koji je prije 600 godina po prvi put u svijetu primjenio sistem dvojnog knjigovodstva. „Dubrovnik je bio republika aristokratskih trgovaca i poduzetnika“, poručio je Štimac. U govoru je, međuostalim, citirao i neke suvremene poduzetnike, kao Branka Roglića, vlasnika i predsjednika Orbico grupe iz Zagreba: “U poslu nema luksuza, profit ne služi za bahaćenje”. Na konferenciji za novinare riječ je dobila Ljiljana Karaklajić, vlasnica i generalna direktorica “D EXPRESS” d.o.o. Beograd, koja je pozdravila ovaj hvale vrijedan projekt, te izrazila želju za odvijanjem sličnih događanja.

Prisutnima se obratila i Biljana Jovanović, osnovačica i generalna direktorica “LUNA” d.o.o. Požarevac (Srbija), koja je uspjeh u vlastitoj tekstilnoj kompaniji pripisala podršci obitelji i suradika. “Posao ne doživljavam kao teškoću”, kazala je Jovanović. Na samom kraju konferencije prisutne je pozdravila Tatjana Vučićević, suvlasnica i direktorica proizvodnje u “ART IVAL” d.o.o. Beograd. Vučićević je izrazila čast za sudjelovanje na ovom svojevrsnom festivalu poduzetništva.

Summit se nastavio po ustaljenom rasporedu, izlaganjima na Forumu “ŽENE: LIDERSTVO – EKONOMIJA – PODUZETNIŠTVO ?!” Kroz trodnevni projekt posebnu pažnju sudionika plijenila je “Leadership akademija”, predavanjima o uspješnom poslovanju, većoj efikasnosti i kvaliteti u radu. Ovaj ciklus predavanja vodio je prof.dr.sc. Velimir Srića s ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, inače osnivač Akademije “DELFIN” d.o.o. Zagreb. Upravo njegovim posljednjim motivacijskim predavanjem završen je 3. Regionalni summit poduzetnika „300 najboljih“ kojem su prisustvovali brojni uglednici i predvodnici iz svijeta poduzetništva Srednje i Jugoistočne Europe.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *