Input your search keywords and press Enter.

Na redovitoj Izbornoj skupštini Društva arhitekata Dubrovnik održanoj u četvrtak 20. prosinca 2018. na mjesto predsjednika ponovno je izabran Božo Benić, koji je podnoseći izvješće o radu u protekle dvije godine najavio nastavak ranije započetih programskih aktivnosti, te ujedno predstavio prvi veliki projekt u nadolazećem razdoblju.

“Društvo arhitekata Dubrovnik pokreće godišnji strukovni časopis koji će kontinuirano pratiti aktualne teme s područja arhitekture, urbanizma, kulture stanovanja, estetike prostora, kulturne baštine i njene zaštite, te dizajna, likovne i primijenjene umjetnosti. Namjera časopisa je bilježiti i kritički vrjednovati procese preobrazbe prostora, likovno stvaralaštvo i kulturu, te društvena zbivanja s posljedicama u prostoru. U tom smislu, ideja je da časopis postane važna stavka kako za suvremenost, tako i za prošlost arhitektonske produkcije u Dubrovniku, odnosno za buduća istraživanja.” – istaknuo je Benić, te dodao kako je namjera Uredništva, kao i svih stručnih suradnika koji su sudjelovali u kreiranju prvoga broja, dopiranje do šire javnosti sa željom podizanja opće kulture dubrovačkog, ali i hrvatskog prostora. “Uz zadaću dokumentiranja i kritičkog sagledavanja u svrhu znanstvenog i analitičko-kritičkog doprinosa, nakladnička djelatnost DAD-a bit će usmjerena i prema popularizaciji arhitekture i širenju svijesti o njenoj važnosti u tvorbi kulturnog identiteta. Nadam se kako će časopis unaprijediti dosadašnje djelovanje Društva, posebice u pogledu daljnjeg djelovanja u svrhu razvijanja i afirmiranja arhitekture, urbanizma i kulture prostora, zalaganja za raznolik i kontinuiran razvoj dubrovačke arhitekture, brige o strukovnoj baštini, očuvanja graditeljske baštine, te poticanja suvremene arhitekture i njenog vrednovanja.” – zaključio je.

U Izvršni odbor izabrani su Iva Knego kao zamjenica predsjednika, te Tomi Šoletić, Ivan Vojnić i Valentina Vojnić. U Nadzornom će odboru ubuduće sjedati Joško Miklo, Đivo Krilanović i Tea Krmek, a u Sudu časti Romano Duić, Slobodan Vuković i Željko Franetović.

Društvo arhitekata Dubrovnik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)