Input your search keywords and press Enter.

Održana je i druga ovogodišnja Konavoska tematska večer: „Konavle moje“. U prepunoj konobi Konavoske kuće Bokarica, Lucija Vuković s temom „Kultura ladanja u Konavlima“ i Ivana Kušelj s projekcijom fotografija zaintrigirale su posjetitelje. Lucija se predstavila prezentacijom o pomalo zaboravljenim i zapostavljenim ljetnikovcima i ladanjskim zdanjima na području Konavala, dok je Ivana temu popratila lijepom projekcijom fotografija.

Domaćin Miho Bokarica proveo je sve pristutne kroz obiteljsku etnozbirku, pričom o svakodnevnom životu konavoskog seljaka u prošlosti, uz brojne kuriozitete i zanimljivosti.

Prigodni tematski zalogaj „Šporki makarule“ pripremio je Jakov Prlenda, pod budnim okom kuharskog akademika Boža Lučića.

Uz ugodno druženje i čašicu razgovora završena je još jedna Konavoska tematska večer, a treća, ujedno i posljednja ovogodišnja je na rasporedu 12. travnja u konobi „Seoska kuća“ Čilipi.

Molimo Vas da svoju nazočnost za iduću tematsku večer najavite na e-mail: ured@agrozurizam-konavle zbog pripreme tematskog zalogaja.

Autor fotografija je Ivana Kušelj.

Agroturizam Konavle