Input your search keywords and press Enter.

Održan prvi kvalifikacijski turnir Sidruna, slijedi Dubrovnik

Jučer je u Volosku započeo prvi od četiri kvalifikacijska turnira amaterskog vaterpolo natjecanja Red Bull Sidrun.

Turnir 3 na 3 neobičnog koncepta u kojem se utakmice igraju na jedan gol, a traju najviše 10 minuta ili dok jedan tim prvi ne ostvari 11 pogodaka, četvrtu godinu zaredom krenuo je na svoju jadransku turneju u potrazi za najboljim vaterpolistima amaterima. Jučer je u Volosku 11 ekipa pokazalo da Kvarner itekako živi vaterpolo, a kratke dinamične utakmice na nogama su držale publiku među kojom je bio i zlatni Olimpijac iz Londona Samir Barać, koji je prvacima i uručio nagrade.

Protekla dva puta kada je Sidrun došao na ovaj dio Jadrana, slavila je ekipa Kvarnerčić, koja se i jučer pojavila u Volosku s ciljem da obrane titulu najboljih i bore se za naslov prvaka Red Bull Sidruna na velikom finalu u Šibeniku. No, planove im je pomrsila ekipa Žmuli u sastavu Mihajla Vragolova, Marka Mamića, Andija Drobaca i Tomislava Šekerije. Oni su odlučni toliko željeni naslov prvaka Red bull Sidruna napokon donijeti u svoje krajeve i po prvi put iz ruku ga uzeti Dubrovčanima. Na trećem mjestu slavila je ekipa Egermeister, koja je u svojim redovima imala i jedinu djevojku turnira Ninu Hibšer.

Ovaj vaterpolo hakl svoju turneju nastavlja u Dubrovniku 23.8., zatim u Splitu 24.8., a potom u Šibeniku 2.9. Veliko finale najboljih ekipa igrat će se u Šibeniku 3. rujna u 19 sati na šibenskoj rivi. Za one koji ne znaju, ovaj vaterpolo turnir specifičan je po tome što u njemu sudjeluju dvije tročlane ekipe koje svoje pogotke usmjeravaju na samo jedan gol, a na vratima tog gola nalazi se jedini profesionalac u turniru, koji jednako brani za obje ekipe. Budući da se utakmice igraju najviše 10 minuta, igra je dinamična i zanimljiva i onima koji se ne bave ovim sportom. Više informacija o turniru dostupno je na www.redbull.hr/sidrun.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)