Input your search keywords and press Enter.

Održan “Oratorij u gradu slobode”

„Istina o gradu slobode“ uz blagdan Sv. Nikole i Dan dubrovačkih branitelja

Dubrovačka publika sinoć je u Dominikanskoj crkvi, u povodu blagdana Sv. Nikole i Dana dubrovačkih branitelja, imala priliku čuti oratorij Đela Jusića „Istina u gradu slobode“. Oratorij koji je skladan na tekstove msgr. dr. Želimira Puljića i na stihove dr. Luka Paljetka, te čija je praizvedba održana 1994. godine, okupio je brojne građane.

Na koncertu su nastupili Dubrovački simfonijski orkestar i Mješoviti zbor Libertas kojima je ravnao Ivo Lipanović, a kao solistica je nastupila proslavljena dubrovačka mezzosopranistica Dubravka Šeparović Mušović. U ulozi naratora našao je Sebastijan Vukosavić.

Ovaj koncert podsjetio je prisutne na bol i patnju Dubrovčana 1991. godine, a ujedno je odao počast svima onima koji su branili Grad. Svaki od jedanaest stavaka oratorija vraćao je sjećanje na teški 6. prosinac 1991.

Nastup izvođača i solistice, kao i vrhunsko dirigiranje maestra Iva Lipanovića izmamili su emocije i veliki pljesak od publike, a maestro Đelo Jusić za kraj koncerta pripremio je i iznenađenje – čitav orkestar, zbor, solistica i Klapa Kaše kao gosti, zajedno su izveli „Kad zazvone dubrovačka zvona“. Među mnogobrojnom publikom, sinoć su se našli i msgr. dr. Želimir Puljić, zadarski nadbiskup; u izaslanstvu Vlade Republike Hrvatske Mato Franković, ispred Grada Dubrovnika Miho Katičić, dr. Luko Paljetak i gosp. Nikola Čičo Obuljen.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *