Input your search keywords and press Enter.

Foto: Održan Europski tjedan robotike u Dubrovniku

Informatički klub Futura je sudjelovao sa svoja tri događaja na Europskom tjednu robotike (Europe Robotics Week – ERW 2015).

U utorak je održana Radionica robotike za sve uzraste, na kojoj je bilo preko 20 polaznika. Učenici osnovnih škola su slagali i programirali fischertechnik semafore i robote, a učenici srednjih škola i studenti su programirali Arduino pločice koristeći razne senzore.
U srijedu ujutro je profesor Jihong Lee održati predavanje o podvodnom robotu Crabster za polaznike Futurinih radionica robotike i za studente. Profesor Lee dolazi iz ROCI Laba, Odjel za mehatroniku, Chung-am National University Daejon, Korea. On je gostujući profesor na Odjelu za elektrotehniku i računarstvo Sveučilišta u Dubrovniku ovu akademsku godinu.
U sklopu Foruma mladih sinoć je u Lazaretima otvorena izložba Rukama složeno. Informatički klub Futura sudjeluje na izložbi s fishcertechnik modelom semafora, fischertechnik robotima, lego modelima obnovljivih izvora energije, 3D printerom i Arduino modelima koje su konstruirali i isprogramirali polaznici naših radionica robotike i Futurini mentori.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *