Input your search keywords and press Enter.

Dubrovnik, 18. travnja 2015.
Na Stradunu je održan 4. Studentski dan sporta u organizaciji RIT Croatia i Sveučilišta u Dubrovniku, kojim se tradicionalno stavlja naglasak na važnost tjelesnog vježbanja i zdravog života, kako u akademskoj zajednici tako i među širom populacijom.
Događanje je započelo održavanjem utrka RIT Croatia „Fun Run“, u kojima je sudjelovalo preko 170 djece iz osnovnih škola na području grada Dubrovnika. Nakon utrka podijeljene su medalje za najbolje rezultate, kao i prijelazni pehar za ukupni najbolji rezultat koji je ove godine dodijeljen Osnovnoj školi Lapad. „S obzirom koliko cijenimo biti dijelom akademske zajednice grada Dubrovnika, zadovoljstvo nam je organizirati korisna događanja koja doprinose dobrobiti mladih ljudi. Oni su integralni dio svake zajednice, a mi kao edukativna institucija trebamo kontinuirano ulagati u njihov razvoj“ – izjavio je dekan RIT Croatia, gospodin Don Hudspeth.
Manifestacija je nastavljena zanimljivim demonstracijama borilačkih vještina Judo, Karate, borilačko-plesne vještine Kapuera, Zumba fitnessa, te uličnog basketa i tenisa. Gimnastičarski klub Dubrovnik pokazao je svoje koreografije brojnoj zainteresiranoj publici, a plesne točke izveli su i plesni studio Step’n’jazz te plesni studio 3V.
Tijekom cijelog događanja GSS Dubrovnik demonstrirao je spuštanje s Luže te su se svi zainteresirani mogli okušati u spuštanju, a Veslački klub „Neptun“ ustupio je ergometar.
Važan faktor organizacije samog događanja su svakako i studenti volonteri RIT Croatia i Sveučilišta u Dubrovniku, kojih je preko 150 sudjelovalo na kreiranju ovogodišnjeg 4. Studentskog dana sporta.
Zahvaljujemo se i svim sponzorima koji su podržali ovu hvale vrijednu inicijativu, a to su: Grad Dubrovnik, Hrvatski Sveučilišni sportski savez Dubrovnik, Studentski centar Dubrovnik, Studentski zbor Sveučilišta u dubrovniku, Dubrovačke ljetne igre, Catering Flamingo, Hotel Ivka, Judo club Urga nage, Pekarnica Klas, VIVA d.o.o., Xmedia, Pekarnica Babić i Velpro.

Irena Ljubišić
Recruitment, Enrollment and Communications Specialist
RIT Croatia