Input your search keywords and press Enter.

Odlukom suda DUTV završila u stečaju s dugom od preko 98.000 eura

DUTV je imao evidentirane neizvršene osnove za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 120 dana i u ukupnom iznosu od 98.483 eura.

Trgovački sud u Dubrovniku donio je odluku o spajanju dva predložena stečajna postupka nad Dubrovačkom televizijom u jedinstveni u kojem će se donijeti zajednička odluka o stečaju te tvrtke s dosad utvrđenim dugom od preko 98.000 eura.

Stečaj Dubrovačke televizije (DUTV) koja je prestala s emitiranjem programa u veljači ove godine predložila je uprava tvrtke početkom svibnja navodeći da je DUTV kao dužnik prezadužen, da je nesposoban za plaćanje, da mu je poslovni račun blokiran te da nije u mogućnosti isplatiti plaće radnicima za siječanj 2024.

No, krajem lipnja je i Financijska agencija (Fina) podnijela zahtjev za provedbu skraćenog stečajnog postupka u kojemu se u bitnome navodi da je 20. lipnja 2020. DUTV imao evidentirane neizvršene osnove za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 120 dana i u ukupnom iznosu od 98.483 eura.

Dubrovačka televizija hrvatska je lokalna televizija koju je 2005. osnovao Dragan Banović, emitirala je na području Dubrovnika od 2006., a prestala je raditi 29. veljače 2024. zbog financijskih problema.

Kako je u trenutku gašenja DUTV-a objavila glavna urednica Marija Njavro tada je bez posla ostalo trinaestero zaposlenika.

Više o gašenju Dubrovačke televizije pročitajte OVDJE

Izvor: HINA

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)