Input your search keywords and press Enter.

Odluka o raspodjeli viška sredstava i rebalans proračuna na Gradskom vijeću krajem srpnja

Gradonačelnik Andro Vlahušić održao je danas u Maloj vijećnici sastanak s predsjednicima klubova vijećnika političkih stranaka koje participiraju u radu aktualnog saziva Gradskog  vijeća, a na temu  Odluke o raspodjeli viška iz 2015. godine, rebalansa Proračuna Grada Dubrovnika za 2016. godinu i kredita HBOR- a za izgradnju Groblja Dubac.

Sastanku su sa strane gradske uprave nazočili pročelnica UO za proračun i financije Anita Burić, pročelnik UO za poslove gradonačelnika Igor Deranja, te zamjenica gradonačelnika Tatjana Šimac Bonačić. Od predstavnika političkih opcija odazvali su se Marko Potrebica, Mato Franković i Marijeta Hladilo (HDZ), Mladen Gojun (SDP), Ljubo Nikolić (kandidacijska lista Mara Kristića) te Esad Čustović, predstavnik bošnjačke zajednice. Iako je putem lokalnih medija najavio da će Dubrovački demokratski sabor bojkotirati sastanak, šef DDS-a Pero Vićan se ipak predomislio, ali je umjesto njega došao vijećnik Lukša Matušić.

Sve političke opcije izjasnile su se da će uz prihvaćene amandmane podržati odluku o raspodjeli viška iz 2015. godine i „mini rebalansa“ aktualnog proračuna. No, nisu svi mogli potvrditi kako će podržati Proračun za 2017. godinu. Gradonačelnik Vlahušić napomenuo je da će nadležni upravni odjel proračun za iduću godinu početi pripremati krajem kolovoza, te da bi se izvorni proračun mogao kretati oko 400 milijuna kuna. Predstavnik kandidacijske liste Mara Kristića već uvriježeno inzistirao je na konsenzusu i modelu 25 ruku. Marko Potrebica kazao je kako tijela stranke kojoj pripada o tome još nisu raspravljala, dok je Mato Franković naglasio kako je (ne)prihvaćanje proračuna politička odluka.

Na sastanku je dogovoreno i da će se iz viška sredstava osigurati 1,7 milijuna kuna potrebnih za sufinanciranje izgradnje studentskog doma u 2016. godini, a koje su izvorno planirane za tzv. jesenski rebalans u listopadu. Ta gradska sredstva, suprotno od nedavnih izjava ministra Tomislava Tolušića, čini se ipak su potrebna za realizaciju projekta u tekućoj godini.  Dodajmo i da će Grad Dubrovnik za ovaj projekt Proračunom za 2017. osigurati 11,864.700,00 kuna, a za 2018. preostali iznos od 16.443.050,00 kuna, što sveukupno čini ukupni iznosi sufinanciranja od 30 milijuna kuna.

Spomenute financijsko-planske točke, skinute s dnevnog reda sjednice održane 27. lipnja, naći će se tako na idućoj sjednici, koja bi se prema najavi predsjednika Vijeća trebala održati krajem mjeseca.

Foto: PortalOko

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *