Input your search keywords and press Enter.

Odluka o dodjeli koncesije za žičaru

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić kao predlagatelj na 27. sjednicu Gradskog vijeća najavljenu za četvrtak, 12. siječnja uputit će Odluku o dodjeli koncesije za žičaru Dubrovnik-Srđ i Ugovor o koncesiji, dogovoreno je na jučer održanom sastanku gradonačelnika sa suradnicima.

Naime, nakon što je Ministarstvo financija RH konačno izdalo suglasnost za koncesiju više ne postoje prepreke dovršetku započete procedure i zaključenju ugovora kojim činom će sredstva od koncesijske naknade konačno postati prihod proračuna Grada Dubrovnika, što je i zakonski definirano.

Ugovor o koncesiji, sukladno zaključku Gradskog vijeća, predlaže se na razdoblje  od 10 godina s varijabilnom koncesijskom naknadom od 15 posto ostvarenih prihoda od prodaje karata za vožnju žičarom, a uključivat će i već prethodno dogovorene pogodnosti za građane.

Prijedlog ugovora sadržavat će i obvezu prema kojoj je Excelsa nekretnine dužna platiti koncesijsku naknadu od 8. srpnja 2015. godine, dana stupanja na snagu posljednjeg godišnjeg odobrenja za rad žičare, a što je podsjetimo, prihvaćeno od strane tvrtke vlasnika žičare na sastancima održanim u Uredu gradonačelnika 30. lipnja i 6. srpnja 2015. godine.

Neposredno nakon usvajanja na sjednici Gradskog vijeća Odluka i Ugovor o koncesiji uputit će se Ministarstvu državne imovine kao pravnom sljedniku DUUDI-ja,  Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture te Ministarstvu financija, ali i Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske jer će se usvajanjem Ugovora o koncesiji te njegovim potpisivanjem od strane Grada Dubrovnika i tvrtke Excelsa nekretnine ispuniti svi uvjeti za zakonit rad žičare.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *