Input your search keywords and press Enter.

Odlazak maestra Jusića: Gradonačelnik uputio sućut obitelji

U povodu smrti skladatelja Đela Jusića, dobitnika ovogodišnje Nagrade Dubrovnika za životno djelo, dubrovački gradonačelnik Mato Franković uputio je sućut obitelji.

Tekst sućuti prenosimo u cijelosti:

 

Poštovana obitelji Jusić,

 

Vijest o odlasku našeg dragog gospara Đela donijela je neizmjernu tugu. Naš Grad je uistinu izgubio velikog umjetnika i jednu veliku dušu Grada.

 

Više od tisuću pjesama koje se izvode diljem svijeta najbolje govore o umjetničkoj veličini maestra Jusića, koji je uz brojna vrijedna priznanja ove godine dobio i nagradu Grada Dubrovnika za životno djelo. Uistinu je obilježio ovaj Grad i neizmjerno mi je drago da je za života primio ovu nagradu jer mu se na taj način Grad barem dijelom odužio.

 

Bilo da se radilo o filmskoj ili klasičnoj glazbi, mjuziklu ili serenadi, u svaku notu bio je utkan i Dubrovnik. Kroz nezaboravne pjesme koje je skladao za Dubrovačke trubadure i brojne druge izvođače prenosio je istinsku ljubav koju je gajio prema svom rodnom gradu, naročito u vrijeme Domovinskog rata, kada je pružio optimizam i nadu našim sugrađanima. Neizbrisiv trag ostavio je i našoj djeci kroz Mali raspjevani Dubrovnik.

 

Uvijek je teško reći zbogom ali snagu možemo pronaći u dragim uspomenama i glazbi koja će živjeti vječno.      

 

U ime Grada Dubrovnika i svoje osobno izražavam iskrenu i duboku sućut zbog Vašeg gubitka.

 

 

S poštovanjem,

Gradonačelnik Dubrovnika

Mato Franković

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)