Input your search keywords and press Enter.

Odigrana premijera predstave “Zlatno libro – bajke iz dubrovačkog kraja”

Večeras je u Kazalištu Marina Držića odigrana premijera predstave „Zlatno libro – bajke iz dubrovačkog kraja” u režiji Helene Petković koja je nastala u koprodukciji Dubrovačkih ljetnih igara i KMD-a uz potporu zaklade Caboga Stiftung. Publika može pogledati reprizu već danas, u subotu 31. listopada od 19 sati!

Dramatizaciju teksta za predstavu potpisuju Marin Lisjak i Filip Jurjević prema odabranim bajkama iz dubrovačkog kraja koje su autori Aleksandra Piteša i Ivica Kipre sakupili u istoimenoj knjizi u izdanju ustanove u kulturi Grada Dubrovnika – Dubrovački Muzeji. U predstavi igraju kao Vile: Ivana Gulin, Hrvoje Sebastijan, Zdeslav Čotić, Mirej Stanić, Bojan Beribaka te Dario Gverović u ulozi dječaka.

Objedinjene bajke pripadaju klasičnim primjerima narodnog usmenog stvaralaštva te su bogate fantazmagoričnim likovima, napetim „dramskim” situacijama u kojima se na različite načine iskušavaju i nagrađuju kvalitete protagonista, prepune su arhetipskih elemenata koji, čitani iz suvremene vizure, otvaraju prostor za duhovitu i zanimljivu teatralizaciju. Također, priče obiluju zanimljivim akustičnim slikama i elementima, što nam je, s obzirom na to da će predstava biti glazbeno – scenskog karaktera, izrazito važno.

KMD

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *