Input your search keywords and press Enter.

Odgovor Udruge branitelja Matu Frankoviću

Prenosimo službeni verificirani stav Izvršnog odbora Udruge branitelja Dubrovnika po pitanju Muzeja Domovinskog rata na Srđu, kao javni odgovor Predsjedniku Gradskoga vijeća Dubrovnika Matu Frankoviću.

Gospodine predsjedniče GV, U Domovinskom su ratu oni koji su pisali važna izviješća naučili pisati što kraće, pa ćemo nastaviti na taj način:

1. Na naše reagiranje u povodu javne tvrdnje g. Ivana Kusalića o postignuću dogovora sa ‘braniteljima’, u kojem smo i Vama postavili nekoliko pitanja, reagirali ste kvalifikacijama nas iz UBD kao manipulatorskim, onima koji ‘zavode’ javnost itd. Lijepo Vas molimo da naše manipulacije potkrijepite javnom objavom dopisa nekoliko braniteljskih udruga, tj. onih koje nisu nikada bile pozvane na ikakve dogovore, bjanko potpisivanje potpora itd.

2. Kažete da ste naša očitovanja redovito prosljeđivali investitoru. Da li ste ih isto tako i u isto vrijeme prosljeđivali vijećnicima Gradskoga vijeća ?

3. Što je sa Ugovorom o koncesiji, koji je i sam g. Gradonačelnik ocijenio štetnim za Grad ( sjednica GV, 25.7.2015. )? Ako je štetan, da ne kažemo i ništavan jer to jest, pokazuje se proporcija moći manipulacije – vi podržavate ugovor štetan po Grad, a mi ‘manipuliramo informacijom’ da sve udruge nisu bile pozivane na ‘dogovore’. Pozivamo vas da dokažete da je Ugovor o koncesiji koristan, a mi ćemo javno dokazati naše vlastite nečasne radnje.

4. Pitanje MDR i Tornja na Srđu u ovakvom obliku i suviše je povijesno i važno za daleku budućnost. Slažete li se s našim mišljenjem da bi, umjesto na investitorska predavanja, na jednu sjednicu GV trebali pozvati nas branitelje da gradskoj upravi, a ne prokuristi firme u velikom gubitku, pojasnimo i obrazložimo svoje stavove? Nije li tu osnovni prijepor u komunikaciji? Braniteljima je GV legalni predstavnik po javnim pitanjima.

5. Nevažno, i ne osobno: g. Mihočević je 2008. godine bio ravnatelj Kazališta Marina Držića, u niti jednoj stranci, u niti jednoj braniteljskoj udruzi, te ne vidi na koji je način mogao spriječiti ili uopće utjecati na išta po ovom predmetu. Na kraju, i ovom prilikom predlažemo daljnju i bolju komunikaciju između GV i naših udruga. Sigurni smo da ćete biti iznenađeni koliko branitelji ne traže ništa za sebe osobno, kao što u ovakvim razgovorima nije poželjno baš ništa na osobnoj razini. Interesi svih strana po pitanju Tvrđave Imperijal su jasni. U tom smislu, nadamo se daljnjoj dobroj suradnji i očekujemo Vaš odgovor.

Predsjednik UBD, Marko Mujan, mag.pol.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *