Input your search keywords and press Enter.

Odgovor središnjeg odbora OS MUP-a na otvoreno pismo Miha Šimunovića

Prenosimo odgovor središnjeg odbora OS MUP-a na otvoreno pismo Miha Šimunovića:

Poštovani,

želimo Vas u svezi „ otvorenog pisma „ koje Vam je uputio Miho Šimunović, sindikalni povjerenik OS MUP-a podružnica PU Dubrovačko-neretvanska, izvijestiti o slijedećem:

Povjerenik Miho Šimunović „ Otvoreno pismo „ uputio je .u ime svoje podružnice PU Dubrovačko-neretvanske, ali da o navodima iz njegovog priopćenja za medije nisu raspravljala tijela središnjice OS MUP-a, niti izabrani dužnosnici. Temeljem odredaba statuta OS MUP-a, sindikalne podružnice na razini policijskih uprava djeluju samostalno, ali ni na koji način se sindikalno djelovanje ne smije spuštati na osobnu razinu komentiranje nečijih obiteljskih odnosa niti vrijedanja. Isto tako sindikat se ne bavi dnevnom politikom niti nam je namjera ulaziti u bilo čija politička uvjerenja. Nadalje, smatramo za pravo da i drugi imaju daju svoje mišljenje o bilo kakovim događanjima, pa tako i političke stranke, dužnosnici kao i braniteljske udruge, a što se sada odnosilo na vršenje nadzora rada PU Dubrovačko-neretvanske od strane MUP-a , tijekom mjeseca kolovoza 2016.g. Isto tako ograđujemo se od komentara načina sudjelovanja branitelja u domovinskom ratu, a niti nam je običaj imenima komentirati tko je gdje i kada, na koji način sudjelovao u domovinskom ratu, jer to nema nikakve veze sa sindikalnim djelovanjem, te na koji način će bilo koja braniteljska udruga reagirati, ( poglavito ne ulaziti u rodbinske veze branitelja, zaposlenika itd. ) , kao ni komentirati rad drugih udruga, pa tako i braniteljskih.

Središnjici OS MUP-a do sada nije dostavljeno izvješće Unutarnje kontrole MUP-a, tako da se nema na temelju čega prosudivati da li je bilo propusta u radu policijske uprave ili nadležnih rukovoditelja. Naravno da ćemo se o svemu odrediti sukladno izvješću Unutarnje kontrole MUP-a u čiju nepristranost ne sumnjamo. Isto tako u potpunosti se kao središnjica ograđujemo od konstatacije da bi se medijskim pritiskom moglo utjecati na disciplinske sudove MUP-a, druga nadležna tijela MUP-a ili na bilo koji dio pravosudnog sustava.

Posebice napominjemo da se sindikat ne bavi „ istragama „ tako da nam nije poznata Činjenica kakvu bi naša podružnica PU Dubrovačko-neretvanska zaprimila od krim. policiji, jer koliko nam je poznato mi to službeno od nikoga nismo zatražili niti bilo kome proslijedili.

Posljednja konstatacija Mihe Šimunovića da se radi: „ o problemu hrvatskog društva u kojem vlada koruptivno stanje gdje politička moć i volja ima daleko veću snagu od Zakona i Ustava, a što je izgleda jedini razlog zbog kojega je došlo do ovakve medijske hajke kako bi se na neprimjeren način otklonila odgovornost čelnika Dubrovačke policije. „ ni u kojem slučaju se ne može biti stav koji bi zastupao OS MUP-a.

Zaključno, dozvolite nam za pravo da ipak o istupu našeg sindikalnog povjerenika raspravimo sami unutar nadležnih tijela sindikata, bez medijskih istupa.

Za središnji odbor OS MUP-a:

Zamjenik predsjednika Frane Bačić

Dopredsjednik Denis Buždon

Dopredsjednik Hrvoslav Koštić

Dopredsjednik Robert Lujić

Tomislav Teri, glavni tajnik

Ivan Koštić, zamjenik glavnog tajnika

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *