Input your search keywords and press Enter.

Od sutra ovo morate imati u prometu ili ćete platiti 700 kn kazne!

Sve do 15. travnja 2018. zimska je oprema obvezna bez obzira na vremenske uvjete i stanje kolnika za sva vozila

Prvi pravi snijeg ove jeseni iznenadio je mnoge nepripremljene vozače, prouzročio više prometnih nesreća, najavio zimsku prometnu sezonu i podsjetio vozače, koji to još nisu učinili, da što prije svoje automobile opreme zimskim asortimanom.

A od sutra pa sve do 15. travnja 2018. zimska je oprema obvezna bez obzira na vremenske uvjete i stanje kolnika za sva vozila koja prometuju tzv. zimskim dionicama cesta u Hrvatskoj. Pod te zimske dionice spadaju sve hrvatske autoceste osim dalmatinske dionice A1 od Maslenice do Vrgorca i Istarskog ipsilona i ukupno 1523,3 km državnih cesta (osim Dalmacije, Primorja i Istre). Pod zimskom se opremom podrazumijevaju zimske gume na svim kotačima ili ljetne gume s najmanjom dubinom utora od četiri milimetra i s lancima za snijeg pripravnim za postavljanje na pogonske kotače.

Dakako, zimska je oprema obvezna i na svim ostalim cestama ako cestarska služba proglasi zimske uvjete na cesti, a to se čini kad je kolnik prekriven snijegom ili je na njemu poledica. Kazna od 700 kuna predviđena je za vozača koji nema zimsku opremu. Ne smije se zaboraviti i obveza čišćenja snijega s automobila prije vožnje.

vecernji.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *