Input your search keywords and press Enter.

Od listopada novih 97 upisnih mjesta u dječjim vrtićima

Pred početak nove pedagoške godine, gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, njegova zamjenica Jelka Tepšić i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić održali su sastanak s ravnateljicama ustanova predškolskog odgoja.

Ravnateljice su izvijestile gradonačelnika i suradnike o provedenim i završenim upisima te kako je nakon završetka upisa na listi čekanja na području ustanove Dječji vrtić Mokošica ostalo osmero neupisane djece dok je na području ustanove DV Dubrovnik ostalo 34 neupisane djece. Sva neupisana djeca su na listi čekanja za jaslice dok na listi čekanja za vrtić nema neupisane djece.

Obzirom na tijek radova u novim objektima dječjeg vrtića DOC i vrtića Solitudo završetak istih se očekuju u rujnu. Nakon toga uslijedit će opremanje novih objekata, a što se očekuje da će u potpunosti biti provedeno početkom listopada. Ovim će sva djeca s liste čekanja biti upisana te će ostati još upisnih mjesta za novo upisno razdoblje koje slijedi u listopadu.

Grad Dubrovnik kontinuirano radi na osiguranju dodatnih prostornih kapaciteta u dječjim vrtićima. Tako je u posljednjih 6 godina ukupno otvoreno 15 novih vrtićkih skupina s 280 novih mjesta. Kada tom broju pridodamo nove objekte u DOC-u i u Solitudu, taj broj se penje na 23 nove skupine s 370 mjesta. Izgrađena su dva nova vrtića, energetski su obnovljeni vrtići Ciciban i Izviđač, osnovane su dvije javne ustanove predškolskog odgoja i postignuti su pedagoški standardi po pitanju brojnosti djece u skupinama. Istovremeno, povećana su materijalna prava djelatnika u vrtićima, ishođena je građevinska dozvola za vrtić Pčelica u Mokošici za čiju realizaciju su kroz Nacionalni program oporavka i otpornosti Gradu Dubrovniku odobrena bespovratna sredstva 1.624.527,17 milijuna eura, a u pripremi je i dokumentacija za građevinsku dozvolu vrtića Komolac za što su osigurana bespovratna sredstva u iznosu od 1.997.212,82 milijuna eura.

Nadalje, na posljednji natječaj Ministarstva znanosti i obrazovanja prijavljen je projekt Biskupskog dvora kao novog vrtića Grada Dubrovnika koji će pohađati 100 djece. Ovime su ukupne investicije ove gradske uprave u predškolske ustanove u posljednjih šest godina prešle iznos od 30 milijuna eura.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.