Input your search keywords and press Enter.

Od danas možete kupiti nove registarske tablice

Od ponedjeljka se mogu kupiti nove registarske tablice! Za to je bilo potrebno tri godine. Na kraju, nismo se odrekli grba, a registarske pločice su ostale gotovo iste.


Napokon su stigle. Od ponedjeljka prilikom registracije svog vozila možete zatražiti nove registarske oznake. “Glavna promjena je što imamo dodatak od Europske unije i grb je malo drugačije otisnut. Možemo usporediti sa starom tablicom i nema neke velike razlike”, pojašnjava Mislav Kalečak iz stanice za tehnički pregled.
Nema neke velike razlike, ali svejedno smo na nove tablice čekali tri godine. Bivši ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić prvo je izostavio dizajnere i njihove prijedloge, pa ih onda uključio, čak podijelio nagrade za najbolja rješenja. No, i to je palo u vodu, pod pritiskom da na novim tablicama nema hrvatskog grba.
Osim što imaju europske zvjezdice i oznaku HR, nove tablice bit će i nešto jeftinije. Standardan par umjesto 76 stajat će 65 kuna, a najbolje će proći oni koji imaju višak novca – tablice po izboru umjesto dosadašnjih 6720 kuna stajat će vas 2000 kuna. Nove tablice ne morate staviti, osim ako to baš ne želite.
“Ili ako dolazi do nekih promjena da se mijenja vozilo, vlasništvo, prebivalište ili nešto”, ističe Kalečak.
Na svoje tablice ni slučajno nemojte lijepiti ovakve oznake. Ako baš želite znak Europske unije, radije kupite nove tablice, jer u suprotnom riskirate kaznu policije zbog krivotvorenja službenih oznaka.

dnevnik.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)