Input your search keywords and press Enter.

Objavljen natječaj za izgradnju sustava vodoopskrbe i odvodnje na potezu od Stare Mokošice do Orašca

Vodovod Dubrovnik objavio je natječaj za izgradnju sustava vodoopskrbe i odvodnje u Mokošici, Štikovici, Malom Zatonu i Orašcu. U sklopu ovog 60 milijuna kuna vrijednog projekta izgradit će se više od 28 kilometara cjevovoda vodoopskrbe i odvodnje na području ovih naselja, kao i potrebni pripadajući objekti i priključci.

 

Tako će biti izgrađeno ili rekonstruirano 10,7 kilometara vodoopskrbnih cjevovoda različitih profila, 17,6 kilometara mreže odvodnje, dvije kanalizacijske crpne stanice te više od 350 vodoopskrbnih kućnih priključaka s priključnim vodovima.

 

Za sve dijelove ovog projekta, koji je podijeljen u dvije grupe: izgradnju sustava vodoopskrbe i odvodnje Mokošica, Štikovica i Mali Zaton te izgradnju sustava Orašac, Vodovod je već ishodio građevinske dozvole. U sklopu prve grupe tako će biti izgrađeni sustavi vodoopskrbe Štikovica i CS Palata 2 do CS Štikovica, sustav vodoopskrbe i odvodnje Stara Mokošica te sustavi odvodnje Štikovica i Mali Zaton, dok se druga grupa sastoji od sustava vodoopskrbe VS Orašac – VS Zaton i sustava odvodnje Orašac.

 

Očekivano vrijeme početka radova je po završetku ovogodišnje turističke sezone, dok se dovršetak svih radova očekuje krajem 2022. godine.

 

Veći dio projekata koji se planiraju realizirati ovom investicijom sastavni su dio Aglomeracije Dubrovnik i predstavljaju razvoj vodno-komunalne infrastrukture Dubrovnika te će se sredstva za njih osigurati iz EU fondova kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija.

 

Istovremeno s ovim radovima u Mokošici, Grad Dubrovnik će izvoditi i radove rekonstrukcije javne rasvjete u ukupnoj dužini od oko 3080 metara. Obuhvatit će ulice Put od Osojnika, Put Pobrežje, Za Belendinovo, Za Kontralovo, Od fontane, Uz skaline, Put na more i ulica Na moru. Riječ je o energetski učinkovitoj i ekološki prihvatljivoj javnoj rasvjeti navedenih ulica koja će se uskladiti s novoprojektiranim stanjem.

 

 

 

Marijana Aksić Vitković
Glasnogovornica Grada Dubrovnika

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)