Input your search keywords and press Enter.

Zamjenik gradonačelnika Grada Dubrovnika Željko Raguž, gradski vijećnik Marko Potrebica i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić položili su danas vijence i upalili svijeće na spomen obilježju u Osojniku, povodom obilježavanja 12. obljetnice otkrivanja spomenika poginulim braniteljima na Osojniku.

U svom obraćanju prisutnima, zamjenik Raguž prisjetio se žrtve branitelja za obranu hrvatskog juga. „Teško je doći na ovo mjesto i ne osjetiti ogromni teret žalosti i tuge za svaki život koji je prije svog vremena prekinut. Stalni podsjetnik na najveću žrtvu naših branitelja su i ova imena uklesana u kamen koja jednom godišnje izgovaramo na glas. Istovremeno, javlja se i snažan osjećaj ponosa koji se ubrzo pretvara u zahvalnost,  vječnu zahvalnost svima koji su na širem području Osojnika dali svoje živote za obranu hrvatskog juga.“, rekao je zamjenik Raguž.
Vijence su položile i udruge proistekle iz Domovinskog rata, predstavnici Županije, PU dubrovačko-neretvanske, HVIDRA-e, MO Osojnik i predstavnici stradalnika iz Splitsko-dalmatinske županije. Nakon polaganja vijenaca služena je sveta misa u Crkvi sv. Jurja Osojnik.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *