Input your search keywords and press Enter.

Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić sudjelovali su danas u obilježavanju Međunarodnog dana bijelog štapa održanog u prostorijama Udruge slijepih Dubrovačko-neretvanske županije.

Predsjednica udruge Rosa Matić ovom prilikom upozorila je na probleme i svakodnevne teškoće s kojima se susreću slijepe i slabovidne osobe, te naglasila važnost psihosocijalne podrške.

Zamjenica gradonačelnika Tepšić govorila je o budućim planovima koji bi trebali poboljšati i olakšati svakodnevni život slijepih i slabovidnih osoba, a posebno se osvrnula na realizaciju projekta iscrtavanja novih parkirnih mjesta i ugradnji novih senzora na semafore kako bi im se olakšalo kretanje gradom. Naglasila je kako je jedan od ciljeva ove gradske uprave poraditi na pitanju zapošljavanja osoba s invaliditetom, jer uključivanje u tržište rada svakako pridonosi integraciji u društvo i to je svakako nešto što treba mijenjati nabolje.

Međunarodni dan bijelog štapa obilježava se svake godine 15. listopada od 1964., kada je Lyndon Johnson, tadašnji predsjednik SAD-a, taj datum proglasio Danom bijelog štapa. U Hrvatskoj se s obilježavanjem počelo 1996. godine pa se tako naša zemlja priključila mnogobrojnim državama u kojima je ovaj događaj postao prigoda da se šira javnost upozna s problematikom slijepih osoba.

Doris Alavija
Viši stručni suradnik za informiranje

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *