Input your search keywords and press Enter.

Obilježavanje Svjetskog dana zdravlja 7. travnja

Svjetski dan zdravlja obilježava se svake godine 7. travnja pod pokroviteljstvom Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) s ciljem da se javnost senzibilizira na zdravstvene probleme koji utječu na širu populaciju te na važnost prevencije i ulaganja u zdravlje.

Ove godine Svjetski dan zdravlja posvećen je šećernoj bolesti (dijabetesu). Pod sloganom „Pobijedi dijabetes“ SZO istaknula je nekoliko ključnih poruka:

 1.    Prevalencija dijabetesa raste u epidemijskim razmjerima.

2.    Veliki broj novooboljelih slučajeva od dijabetesa može se spriječiti. Jednostavnim svakodenvnim životnim mjerama (održavanjem poželjne tjelesne težine, uključivanjem u redovitu tjelesnu aktivnost, pravilnom prehranom) smanjuje se rizik za nastanak dijabetesa tipa 2.

3.    Dijabetes se može liječiti i kontrolirati te tako spriječiti komplikacije. Stoga su podizanje svijesti, educiranost, dostupnost dijagnostike i pristupačno liječenje ključne komponente.

 U suradnji Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije, Udruge Slatki život, Službe za patronažu DZ Dubrovnik, DZ Metković, DZ „Dr. A. Franulović“ Vela Luka, Sveučilišta u Dubrovniku, općine Blato i Ljekarne Draženović obilježit ćemo ovaj dan na području cijele županije. Tijekom javnozdravstvenih akcija mjerit će se razina šećera u krvi i krvni tlak, a zainteresiranim građanima davati zdravstvene savjete uz dijeljenje promotivno-edukativnih materijala.

 Akcije će se organizirati u četvrtak 07. travnja 2016. na sljedećim lokacijama:

– Sveučilište u Dubrovniku, Ćira Carića 4, Dubrovnik 10.00-12.00 h

– Mokošica, ispred ambulante, 10.00-12.00 h

– Tommy centar u Gružu, 10.00-12.00 h

– Park u Blatu, 9.00-11.00 h

– Metković, ispred ljekarne Draženović u Ul. A. Starčević i Put Narone 9.00-11.00 h.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *