Input your search keywords and press Enter.

Obilježavanje svjetskog dana kretanja

Uz Svjetski dan kretanja, koji se obilježava 10. svibnja, dubrovački gradonačelnik Mato Franković sa suradnicima u ponedjeljak će obići novouređenu hodačku stazu ‘Hodanjem do zdravlja’, koja je opremljena u sklopu projekta Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo ”Živjeti zdravo”, u suradnji s Gradom Dubrovnikom i Zavodom za javno zdravstvo Dubrovačko – neretvanske županije.

Staza u Solitudu, na potezu od JC Orsan do Plaže Mandrač, označena je tablama te opremljena spravama za istezanje, kardiovaskularne i vježbe snage, kao i fitnes setom za osobe u invalidskim kolicima. Staza je ujedno opremljena LED svjetiljkama, koševima za otpatke i stalcima za bicikle te stolićem i klupom za prematanje  i dojenje. Sprave su postavljenje na dvije lokacije – u Solitudu (istezalište i kupalište), te na plaži Mandrač.

Napomena

Vrijeme susreta: PONEDJELJAK, 10. SVIBNJA 2021., U 10 SATI

Mjesto susreta: na kupalištu iza JC Orsan, predviđena šetnja do prve lokacije – kupalište Solitudo, a potom dalje do druge lokacije – kupalište Mandrač. Šetnja će trajati 10-15 minuta.

 

O projektu:

HZJZ je kroz Nacionalni program „Živjeti zdravo“ osmislio javnozdravstvenu akciju „Hodanjem do zdravlja” i implementirao ju u svim županijama RH. Cilj je naglasiti blagotvoran utjecaj i koristi hodanja, kao osnovnog oblika kretanja čovjeka, koja je često zanemarena u paleti brojnih tjelesnih aktivnosti, te potaknuti i pokrenuti redovito organizirano grupno hodanje pod stručnim vodstvom u svim županijama. Ova aktivnost je namijenjena pripadnicima svih dobnih skupina i promiče važnost redovite tjelesne aktivnosti za zdravlje od najranije dobi kako bi se stvorili preduvjeti da tjelesno aktivno dijete odraste u tjelesno aktivnu odraslu osobu.

HZJZ je kroz projekt „Živjeti zdravo“ osigurao bespovratna sredstava iz Europskog socijalnog fonda, u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ za razdoblje 2014.–2020. godine.


Marijana Aksić Vitković
Glasnogovornica Grada Dubrovnika

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *