Input your search keywords and press Enter.

OBD provodi sistematske preglede za svoje zaposlenike

Opća bolnica Dubrovnik prvi put provodi sistematske preglede za svoje zaposlenike. Sistematski pregledi uglavnom se ne provode u zdravstvenim ustanovama u RH iako temeljem kolektivnog ugovora za javne službe svi zaposlenici do 50 godina imaju pravo na sistematske preglede svake treće, a iznad 50 godina svake druge godine. Riječ je o sistematskim pregledima u vrijednosti od 500,00 kuna, po cijenama zdravstvenih usluga iz obveznog zdravstvenog osiguranja koji se obavljaju se u zdravstvenim ustanovama iz mreže javne zdravstvene službe, u pravilu prema mjestu rada.

Za sistematski pregled u Općoj bolnici Dubrovnik prijavila su se 498 zaposlenika, od toga 285 žena mlađih od 40 godina i 168 žena starijih od 40 godina. Muškaraca mlađih od 40 godina je 30, a starijih od 40 se prijavilo 15.

Vrste sistematskih pregleda ovise o spolu i dobi, pa za žene obuhvaćaju uz laboratorijsku dijagnostiku iz krvi i kompletnu pretragu urina, UZV abdomena, EKG s očitanjem, ovisno o dobi UZV ili mamografiju dojki, ginekološki pregled te internistički pregled i završno mišljenje.

Muškarci u sklopu sistematskog pregleda imaju laboratorijsku dijagnostiku i kompletnu pretragu urina, UZV abdomena, EKG s očitanjem, ovisno o dobi specifični prostatični antigen (SPA) i UZV prostate te internistički pregled i završno mišljenje.

PRESS služba
Opća bolnica Dubrovnik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)